“İslam aleminin ortak kederi”;

“İslam aleminin ortak kederi”

Kars ve Iğdır'da, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilişinin 1384. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi....

Resim

BUGÜN MATEM GÜNÜ

Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin, muharrem ayının 10. gününde şehit edilmeleri dolayısıyla "matem günü" olan bugün, Kerbela şehitleri çeşitli etkinliklerle yad edildi.

Anma programında konuşan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Hazreti Hüseyin ve beraberindeki masum canların Kerbela'da şehit edilmesinin İslam aleminin ortak kederi olduğunu söyledi.

Kerbela olayının tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen çok büyük bir acı olduğunu ifade eden Öksüz, "1384 yıl önce yaşanan bu elim hadise, İslam aleminde ayrılıklara değil birlik ve beraberliğe vesile olmalı, bizleri birbirimize sımsıkı kenetlemelidir. Kerbela'nın bizlere yüklediği sorumlulukla, İslam aleminde ayrılıklara düşülmemesi ve kardeşlik bağlarının daha da güçlü olması için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz." dedi.

Resim

HZ. HÜSEYİN’İN YOLU KUR’ANIN YOLUDUR

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı’nda da anma programı düzenlendi. Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim, Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz ile birlikte Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma programına katıldı.

Ehl-i Beyt Alimleri Derneği’nin düzenlediği programda Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri göz yaşları ve dualarla anıldı.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum