Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde ilk ders;

Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde ilk ders

Isparta Valisi Aydın Baruş, yaklaşık 800 yıl önce astronomi eğitimi de verilen Türkiye’nin en karanlık noktalarında biri olan Melikler Yaylası’ndaki Ertokuş Medresesi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin ilk dersine katıldı....

Resim

Yaklaşık 800 yıl önce astronomi eğitimi de verilen Ertokuş Medresesi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin ilk ders etkinliği yapıldı.

Atabey ilçesinde bulunan medresedeki ilk derse Vali Aydın Baruş, Atabey Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Çakmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer’in yanı sıra akademisyen ve vatandaşlar katıldı.

Resim

İlk ders için kürsüye çıkan Çakmak, Ertokuş Medresesi hakkında bilgiler vererek Anadolu Selçuklu Devleti döneminde astronomi eğitimine verilen önemden bahsetti. Çakmak ayrıca gökyüzü ve fizik hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Türkiye’nin en karanlık noktalarından biri olan Yenişarbademli ilçesi Melikler Yaylasında 7.’si düzenlenen ‘Gökyüzü Gözlem Şenliği’ akşam ve gece programıyla devam edecek.

Resim

Gözlem şenliği için çok sayıda astronomi meraklısı bölgede olacak.

Ertokuş Medresesi Anadolu Selçuklu Devleti döneminde 1224 yılında inşa edildi. Dönemin üniversite seviyesinde eğitim veren bir kurumuydu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum