İzmir’in kurtuluş günü kutlu olsun!;

İzmir’in kurtuluş günü kutlu olsun!

İzmir'in işgalden kurtulduğu ve dağlarında çiçekler açtığı gün olan 9 Eylül 1922'nin 101'inci yıl dönümü, coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Vali Süleyman Elban, “Türkiye Yüzyılı’nın inşa sürecinde, cennet vatanımızın her köşesinde hissedildiği gibi ilklerin ve enlerin kenti İzmir’imizde bağımsız yaşama tutkusuna ve daha aydınlık yarınlara olan inancımızı hiç kaybetmeyelim” dedi....

Resim

İzmir’in kurtuluş günü kutlamaları 'Zafer Yürüyüşü' ile başladı. İzmirliler, yürüyüş için Basmane Polis Merkezi önünde saat 09.00 sıralarında toplandı.

Yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan, AK Parti İzmir milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın da aralarında olduğu siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Anafartalar Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı arasında geçen yürüyüşte, 350 metrelik dev Türk bayrağı taşındı. Animatörler ve bando gibi birçok grup, yürüyüşe renk kattı.

7'den 70'e bölge halkı, yol kenarlarından ve binalardan Türk bayrakları sallayıp kentin kurtuluşunu doyasıya kutladı. Topluluğun Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmasıyla yürüyüş son buldu. Ardından meydanda gerçekleştirilecek Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine geçildi.

Resim

ANITA ÇELENK KONULDU

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, milletvekilleri, siyasi parti başkanları, üniversite rektörleri, idari ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.


VALİLİĞE BAYRAK ÇEKİLDİ

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri bayrak töreni ile sürdü. Konak Meydanı'ndaki tören protokol üyelerinin gelmesi ile saat 10.30'da başladı. Törende İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve milletvekilleriyle kamu ve askeri yetkililer hazır bulundu.


Törende ilk olarak süvari birliği temsili olarak İzmir'in kurtuluşunu canlandırıp, İzmir Valiliği binasına Türk bayrağı çekti.Atlı birlik komutanına Vali Elban tarafından Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından da plaket takdim edildi. Ardından süvari komutanı, Vali Süleyman Elban'a tekmil verip, alandan ayrılmasıyla kutlamaların Konak Meydanı bölümü tamamlandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum