Bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsü olacak;

Bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsü olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Van Valisi Ozan Balcı ve il protokolü, bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsünün temel atma törenine katıldı....

Resim

SADECE AİLELERİN SORUMLULUĞUNA BIRAKMIYORUZ

Yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen kampüsün açılışında konuşan Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek hızla harekete geçtiğini belirterek, “Hizmetlerimizin toplumun her kesimine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda dezavantajlı, özel bakıma ihtiyaç duyan engelli ve yaşlı bireylerin bakımlarını, sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakmıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, kendimizi bütün vatandaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve toplumsal katılımı konusunda sorumlu görüyoruz” dedi.

Resim

ÖZEL BİR YAŞAM ALANI OLACAK

Bakan Göktaş, “Bu anlamda Van ilimiz için de bugün özel bir yapının temellerini atıyoruz. Bunun içerisinde Aktif Yaşam Merkezi, Bakım ve Rehabilitasyon İdari Binası, Çocuk Evleri ve Spor Kompleksleri, konaklama binaları gibi bölümler yer alıyor. Merkez içerisinde konferans salonu, fizik tedavi odası, oyun odaları gibi pek çok imkanları bu güzel sosyal tesiste olacak. Çocuklar için de etkinlik alanlarına yer verdik. Çünkü mutlu çocuklar, mutlu anneler, mutlu aileleri inşa etmek için her bireyi düşünerek oluşturulan bir kampüs burası. Çocuk Evlerimizin dışında müstakil bir spor alanı ve yüzme havuzu da olacak. Çok çeşitli faaliyet alanlarını kapsayan kampüsümüzde ağırladığımız misafirlerimiz için özel bir yaşam alanı sunuyoruz” diye konuştu.

Resim

ENGELLİLERİN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ

Vali Ozan Balcı ise, engelliler ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek, “Burada güzel bir eserin temel atma töreninde beraberiz. Engelli annelerinin, engelli ailelerinin derdini anlamak, derdini dert edinmek, onların yaralarına merhem olmak için hazırlanan bir projedir. Sosyal hizmet kampüsünde aktif yaşam merkezi, engellilerin eğitim alanları, ağır mental fiziksel, zihinsel engellilerin barınacakları yerler var. Valiliğimiz ve belediyemizin imkanlarını devletin gerçek sahibi millete, özellikle de o milletin engellilerine harcamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum