İlahiyat Fakültesi’nin yeni binasını hayırsever yaptıracak;

İlahiyat Fakültesi’nin yeni binasını hayırsever yaptıracak

Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen hayırsever iş insanları Özcan ve Zeynep Başak Halaç tarafından yaptırılacak olan “AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası” temel atma törenine katıldı....

Resim

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören; AKÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Kadir Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

AKÜ İLAHİYAT 1060 MEZUN VERDİ

Töreninin açış konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İslami İlimler Fakültesinin 2013 yılında AKÜ’nün bünyesine katıldığını, 14 Eylül 2023 Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İslami İlimler Fakültesinin İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildiğini söyledi. Karakaş, “Fakültemiz, 10 yıldır eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Şimdiye kadar vermiş olduğu 1060 mezunla ülkemizin yetişmiş insan ihtiyacına katkı sunmaya devam etmektedir. Fakültemiz hali hazırda 2’si profesör, 9’u doçent olmak üzere toplam 40 akademik personel ile eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Hayırsever iş insanı Fazlı Halaç ise İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binasının Halaç Şirketinin Türkiye’de on altıncı, Afyonkarahisar’da ise üçüncü hayır amaçlı binası olduğunu dile getirerek, Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi.

Resim

EĞİTİM BİR ŞEHRİN EN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİNDENDİR

Daha sonra konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Eğitim dünyası bir şehrin en önemli dinamiklerinden bir tanesi, lokomotifi. Biz Afyonkarahisar olarak çok şanslıyız. İki üniversitemiz var. 40 bin kadar öğrencimiz var. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bizim en önemli dinamiklerimiz. Her iki üniversitemiz de Afyonkarahisar’ı daha üst noktalara taşıyacak ve ülkemize inşallah nitelikli, kaliteli insan yetiştirecek; akademisyen yetiştirecek; sahada güzel işler yapacak; ülkemiz için çalışmalara katkı sağlayacak çok kıymetli değerlerimiz. Yeni ismiyle İlahiyat Fakültemiz, geçmişteki hizmetlerine, daha büyük gelişme göstererek, daha büyük donanımla, daha güzel fiziksel imkanlarla hizmet verecek.18 ay sürmesi planlanan fakülte binasının inşallah açılışına da hep beraber tanıklık etme mutluluğunu yaşarız” dedi.

Resim

YETİŞTİKLERİ ŞEHRE KATKI SAĞLAMALARI GERÇEKTEN ÇOK KIYMETLİ

Hayırsever Halaç ailesine teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, “Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bu yatırımlar ve bu hayır işlerinde ki sadaka-i câriye niyetine geçecek; devletimizle birlikte hareket etmeleri, kendi içinden çıktıkları, doğup büyüdükleri, yetiştikleri şehre katkı sağlamaları gerçekten çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Resim

GENÇLERE YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR

Afyonkarahisar’ın tarih boyunca medeniyetlerin kavşak noktası olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Afyonkarahisar ticaret yollarının kesiştiği bir şehirdir. Ayrıca birçok âlimin yolu da Afyonkarahisar’dan geçmiştir. Bugün bu misyonu üniversitemiz de devam ettiriyor. Üniversite eğitimine, gençlere ve gençlerimize yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.

Tören, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz’ın yaptığı dua ve protokolün temele ilk betonu atmak için butona basması ile son buldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum