Kaymakamlık hem sera yapım, hem de üretim malzemesi veriyor;

Kaymakamlık hem sera yapım, hem de üretim malzemesi veriyor

Kastamonu İnebolu Kaymakamlığı, başlattığı Ahşap Sera Projesi ile üreticilere hem sera yapmaları için gerekli kereste ve naylonu, hem serada yetiştireceği ürünlerin tohumunu, hem de solucan gübresini veriyor....

Resim

KERESTE, NAYLON, MOR SOĞAN

Kastamonu İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İnebolu Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen İnebolu Ahşap Sera Projesi dağıtım programına katıldı.

2. etabı tamamlanan İnebolu Ahşap Sera Projesi ile kışlık sebze üretimi kapsamında taze soğan üretimi için 8 ton mor soğan, 110 adet sera naylonu, 50 seralık 100 m3 kereste çiftçilere teslim edildi.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçeye toplam 13 dekar sera alanı kazandırılmış olacak.

Resim

“YAZ KIŞ SEBZE ÜRETEN ÇİFTİMİZİN YANINDAYIZ”

İnebolu’nun Kastamonu’da seracılık varlığında birinci sırada yer aldığını hatırlatan Kaymakam Baycar, proje ile ilçedeki sera varlığını artırmak ve vatandaşlara destek olmak istediklerini belirtti. Projeyi daha da büyüteceklerini anlatan Baycar, İnebolu'da seracılığı ve tarımı markalaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Dağıtımı yapılan malzemelerin çiftçiler için hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Baycar, “Yaz kış, sebze üreten çiftçimizin yanındayız. Sen üret yeter İnebolu’m” dedi.



Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum