Arama
Arama Sonuçları
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
Vali Gül, vatandaşlara hamsi dağıttı
Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Hamsi Festivali’ne katılan İstanbul Valisi Davut Gül, vatandaşlara hamsi ikram etti. Festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı.
Cizre’de hamsi festivali
Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşların yoğun katılımı ile hamsi festivali düzenlendi. Cizrelilere 1 ton hamsi ikram eden Kaymakam Nazlı Demir, “İlkler bizim işimiz” dedi.
Öğrencilerle birlikte horon oynadı
Bolu'da 13. Geleneksel Abant Hamsi Horon Festivali düzenlendi. Festivale katılan Vali Erkan Kılıç, müzik eşliğinde horon oynadı.
Hamsi ile şenlenip, horon ile eğlendiler
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Damaroğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, protokol üyeleri ve kurum müdürleri ile birlikte, Sinop Üniversitesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Hamsi Şenliği'nde gençler ile bir araya geldi. Etkinliğe katılan öğrencilere ekmek arası hamsi ikram eden Vali Özarslan, gençlerin horon ve halay eğlencelerine de eşlik etti.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
Özçekim noktası olacak
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Hamsilos Tabiat Parkı’nda hizmete açılan ‘Yürüyüş Yolu ve Asma Köprü’de incelemelerde bulundu. Vali Özarslan, “Bence, köprümüz; misafirlerimizin sevdikleriyle özçekim noktası olacak” dedi.
Festivalde 7 ton hamsi pişirildi
Ordu'nun Perşembe ilçesinde 4. Hamsi Festivali düzenlendi. 7 ton hamsinin pişirildiği festivale Vali Muammer Erol da katıldı.
Sinop'u hiç görmemiş öğrenciler kenti gezdi
"Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi başladı. Proje sayesinde Durağan ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş öğrenciler, rehber eşliğinde kenti gezdi.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Türkiye’nin en kuzeyinde ‘Martı’ polisler görevde
Sinop’ta İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Akliman ve Hamsilos bölgesindeki bisiklet ve yürüyüş yolunda, Polis Noktası oluşturularak Bisikletli Polis Timleri (Martı) göreve başladı.
"2023 yılında yatırımlarımızı katlayacağız"
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 2022 yılının Nusaybin için yatırım yılı olduğunu, 2023 yılında ise yatırımların katlanacağını söyledi.
Çekmeköy’de Formulaz, 10 ton hamsi ve horon
İstanbul Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği “Formulaz Yarışları” ve Hamsi Festivali'nde vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Hamsi ile şenlenip, horon ile eğlendiler
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2 ton hamsinin tüketildiği ‘Geleneksel 7. Hamsi Şenliği’nde gençler ile bir araya geldi.
Festivalde 10 ton hamsi tüketildi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve şehitlerden dolayı konser bölümü iptal edilen Fatsa Geleneksel 4. Hamsi Festivali’ne katılarak, Fatsalılarla bir araya geldi.
“Nusaybin geleceğe koşar adımlarla ilerliyor”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, Kanal 7 Televizyonu’nda yayınlanan ‘Meltemle Zirvedekiler’ programına röportaj verdi. Kayabaşı, “Nusaybin geçmiş yıllarda çok acılar çekmiş, çok badireler atlatmış bir ilçemiz. Ama vatandaşlarımız artık huzurun tadını çok iyi biliyor ve çok iyi aldı. Bugün artık geleceğe umutla ve ışıkla bakıyoruz” dedi.
Sur ile Of arasında gönül köprüsü: Sur’da Hamsi, Of'da Ciğer Şöleni
Kardeş belediyeler olan Of Belediyesi ile Diyarbakır'ın Sur Belediyesi iş birliğiyle, "Çay da Bizim Ciğer de Bizim! Horon da Bizim Halay da Bizim! Biz biriz, beraberiz. Hep birlikte Türkiye'yiz" sloganıyla "Ciğer Şöleni" düzenlendi.