Arama
Arama Sonuçları
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Adının verildiği okulda dualarla anıldı
Afyonkarahisar Dinar Kaymakamı Kemal Duru; 27.02.2020 günü Suriye İdlib’te hava saldırısı sonucu şehit olan, evli ve iki çocuk babası Piyade Yüzbaşı Şehit Süleyman Şahin’in Şehadet Yıldönümü dolayısıyla Şehit Süleyman Şahin İlkokulu’nda düzenlenen anma programa katıldı.
Kahvehanede sorunları dinledi
Edirne'nin Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, kahvehanede halk buluşması düzenledi. Kaymakam Yılmaz, vatandaşların sorununu tek tek dinleyip, not aldı.
Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlandı
Edirne Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.
‘Kuzu gömleğinde ahi pilavı’ birinci oldu
Kırşehir’de 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Mete Buhara ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Asırlık Helva Günü Şenliği
Her yıl geleneksel olarak yapılan Yeşilburç Helva Şenliğine katılan Niğde Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, şenlik sonrası köy sakinleri ve şenliğe gelen konuklarla bir araya geldi.
Depremde vefat eden sağlık çalışanları için mevlid
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için okutulan Mevlid-i Şerife katılarak, yapılan dualara eşlik etti.
Vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de etkisini önemli derecede hissettirdi. 04:17’de yaşanan ilk depremin ardından Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 04:30 itibariyle Hilvan sokaklarındaydı.
Deprem bölgesine yardımlar devam edecek
Manisa Salihli’de ‘Deprem Durum Değerlendirme’ toplantısı yapan Kaymakam Mehmet Kâmil Sağlam, deprem bölgesine yardımların devam edeceğini belirterek, özellikle kuru gıda maddelerine ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Kar altında kan bağışı kuyruğu
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve çevredeki 10 ili de etkileyen depremler sonrasında depremzedelerin acil kan ihtiyacını karşılamak için Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlar Kızılay Kan Bağışı merkezleri önünde kuyruk oluşturdu.
Kınalızâde Ali Efendi’nin adı parkta yaşayacak
Bir dönem Fatih Sultan Mehmed’e hocalık yapan Isparta’nın yetiştirdiği önemli alimlerden Abdülkadir Efendi’nin torunu Kınalızâde Ali Efendi’nin ismi Hisar mahallesindeki parka verildi.
Evde bakım hizmetinden faydalananlara moral
Sakarya Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Vefa (Yaşlı evde bakım) Destek Programı ve Ulusal Yardım Programı"ndan faydalanan Kuyumcullu Mahallesi’ndeki aileleri ziyaret etti.
Hamsi ile şenlenip, horon ile eğlendiler
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2 ton hamsinin tüketildiği ‘Geleneksel 7. Hamsi Şenliği’nde gençler ile bir araya geldi.
Bilek güreşi yapan öğrencileri izledi
Sakarya Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 12. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.
Yağmur için dua edildi
Kütahya Pazarlar Kaymakamı Özlem Doğan, Belediye Başkanı Bilal Demirci ve İlçe protokolü, ilçe merkezinde vatandaşların katkıları ile düzenlenen yağmur duasına katıldı.
Palamut ile şenlendiler, horon ile eğlendiler
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından KYK Mahmut Kefevi Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen “Biz Bize Moral Akşamları” etkinliğine katıldı.
Vefat eden Kıbrıs Gazisi için dua etti
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ile birlikte geçtiğimiz günlerde vefat eden Kıbrıs Gazisi Dursun Duman’ın eşi Naciye Duman ve evlatlarına taziye ziyaretinde bulundu.
Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Sakarya Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, 69 yaşında vefat eden Kıbrıs Gazisi Dursun Duman’ın cenaze törenine katıldı.
Dünya Kaykay Şampiyonası’nın startını verdi
Beş kıtadan, 30 ülkeden 130 sporcunun katıldığı İniş Kaykay ve Hız Kızağı Dünya Şampiyonası dünyanın en uzun pisti Hasan Dağı’nda Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun start vermesiyle başladı.
Minik Kur’an öğrencilerini sevindirdi
Sakarya Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Mevlidi Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ilçedeki Kuran Kurslarını ziyaret etti.
12. sınıflara ‘motivasyon söyleşisi’ yaptı
Sakarya Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Anadolu Lisesinde üniversite sınavı hazırlığı yapan 12. sınıf öğrencilerini ziyaret etti. Öğrencilerle ‘motivasyon söyleşisi’ gerçekleştiren Kaymakam Helvacı, “Hayat sizin hayatınıza sahip çıkmalısınız” dedi.
‘Ahi Evran, bu şehre ruhunu üfledi’
Ahilik Haftası açılışında konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Ahi Evran, bu şehre ruhunu üflemiştir. Bu sebeptendir ki bu şehrin ruhunda Ahilik vardır. Kırşehir olarak Ahi Evran-ı Veli gibi bir değere sahip olmaktan bahtiyarız” dedi.
Vali Ayyıldız halka irmik helvası dağıttı
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Çarşı Camii önünde vatandaşlara irmik helvası ikramında bulundu.
Dilucu Şehitleri dualarla anıldı
8 Eylül 2015 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı sonucu şehit olan 13 kahraman polis için hain saldırının gerçekleştiği Aralık ilçesi Hasanhan köyü yakınlarında İl Emniyet Müdürlüğünce anma töreni düzenlendi.
914. Aybastı Perşembe Yayla Festivali
Ordu Valisi Tuncay Sonel, bu yıl 914’üncüsü düzenlenen Uluslararası Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'ne katılarak, Aybastılıların güreş ve şenlik heyecanına ortak oldu.
7 bin kişiyle şükür duası!
Kütahya Valisi Ali Çelik, Hisarcık ilçesinde belediye tarafından organize edilen ve bu yıl yaklaşık 7 bin kişinin bir araya geldiği geleneksel şükür duasına katıldı.
Ahmet Naci HELVACI
Karasu Kaymakamı
Vali ve Belediye Başkanı birlikte yemek yaptı!
Sivas’ta Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ünlü şef Sahrap Soysal öncülüğünde “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık Projesi” kapsamında kentin yöresel lezzetlerinden bad yemeği ve glutensiz leblebi unu helvası yaptı.