Arama
Arama Sonuçları
Vatandaşın derdini dinledi
Kapanalan köyünü ziyaret eden ve vatandaşın derdini dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Devletimizin şefkat eli daima vatandaşlarımızın üzerinde olacaktır" dedi.
Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Heyelanın vurduğu köyde 25 gündür ulaşım yok
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, heyelan nedeniyle kapanan Yusufeli ilçesine bağlı Havuzlu Köyü yolunda inceleme yaptı. Vali Ünsal, "Yeni heyelanlar yaşanması riskine karşılık ekiplerimiz dağın üst yamacından başlayarak palyalar yaparak, sorunu tamamen ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını titizlikle yürütüyor" dedi.
Sağanağın vurduğu yollarda inceleme yaptı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yoğun yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan ve ekiplerinin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açılan bölgelerde inceleme yaptı.
"İstanbul'daki 99 suç çetesi çökertildi"
2024 yılının 6 ayına ilişkin asayiş verilerini açıklayan İstanbul Valisi Davut Gül, "Organize suçlarla mücadelede 2024 yılının ilk 6️ ayında, 137 operasyonda; 99 suç çetesi çökertildi" dedi.
5 bin öğrenci ailelerine mektup yazdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin tütün ve teknoloji bağımlısı ebeveynlerine mektupla seslendikleri "Beni dinler misiniz?" projesinin kapanış programın katıldı. 5 bin 300 öğrencinin mektup yazdığını belirten Vali Baruş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"Yolda risk olup olmadığı değerlendiriliyor"
Hakkari Valisi Ali Çelik, kaya düşmesi nedeniyle kapanan Çukurca yolundaki çalışmaları inceledi. Vali Çelik, "Ekiplerin yoğun mesaisi sonucu temizlendi. Yolda risk olup olmadığına yönelik karayolu uzmanlarının yapacakları değerlendirmeler sonrasında yol trafiğe açılacak
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
Sağanağın vurduğu köylerde inceleme yaptı
Elazığ Baskil Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı, ilçede etkili olan sağanak yağış sebebiyle zarar gören köy ve meralarda incelemelerde bulundu.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
100 yaşındaki Emine teyzenin Yaşlılar Haftasını kutladı
Manisa Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, 100 yaşındaki Emine Zeybek teyzeyi Kayrak köyünde ziyaret ederek Yaşlılar Haftası’nı kutladı.
“Bizler vatandaşlarımız için varız”
Manisa Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, şehit aileleri, gaziler ve asırlık çınarları ziyaret ederek gönüllerini aldı.
Marmara Kariyer Fuarı’nın açılışına 7 vali katıldı
“EN’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” mottosuyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığında, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğinde gerçekleştirilen MARMARAKAF (Marmara Kariyer Fuarı) kapılarını açtı.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Masumiyetin adı Esma
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Eskil ilçesinde okul açılışları yaptı. Hacı Battal Tüzün İlkokulu’nun açılışında Esma ile tanışan Vali Kumbuzoğlu, küçük Esma’nın ilgisiyle karşılaştı. Kendisi de Esma ile yakından ilgilenen Kumbuzoğlu, “Sen çok özel ve güzel bir kızımızsın. Tebessümün hiç solmasın” dedi.
Kapanan köy yollarındaki çalışmaları inceledi
Kars Arpaçay Kaymakamaı Muhammed Burak Akköz, kapanan köy yollarında devam eden karla mücadele çalışmalarını denetledi. Akköz, "Vatandaşlarımızın ulaşımının kolaylaştırılması amacıyla çalışmalar aralıksız devam ediyor" dedi.
“Eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Dijital devrim ile birlikte dünyada kartların yeniden dağıtıldığını belirten Vali Şahin, “Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz” dedi.
Kamyonlarla kar taşıyorlar
Kış mevsiminin en şiddetli geçtiği yerlerden Van Başkale’de ilçe merkezinde biriken karlar kamyonlarla ilçe dışına taşınıyor. Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, “Kamyonlarla kar taşıyoruz” dedi.
Öğrenciler söz sahibi oluyor
İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde öğrencilerin karar mekanizmalarına katılmasını hedefleyen Öğrenci Meclisleri projesi hayata geçirildi. 39 ilçede Öğrenci Meclisi Toplantıları düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda Vali Gül, Fatih İlçe Öğrenci Meclisi Toplantısı’na katıldı.
“Başkan ile halk arasındaki mesafe kapanmalı”
Hukukçu-Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, yerel yönetimler için büyük önem taşıyan Kent Konseylerinin yeni dönemde daha etkin olmasını istedi. Altıparmak, belediye başkanı ile halk arasındaki mesafenin kapanması gerektiğini vurguladı.
Yağdonduran geçidi kabus olmaktan çıkıyor
Sivas-Malatya Karayolu üzerinde yer alan ve kış aylarında sürücülerin kabusu olan Yağdonduran geçidi artık kabus olmaktan çıkıyor. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, özellikle kış aylarında güvenli geçişi sağlayacak olan Yağdonduran Tüneli'nin açıldığını belirtti.
"Hayatları da kendileri gibi aydınlık olsun"
Denizli'nin Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, kapanan köy okullarını tekrar canlandırmak amacıyla Savran Mahallesi'nde açılan anaokulunu ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Akbulut, "Hayatları da kendileri gibi aydınlık olsun" dedi.
Denetimler üst seviyede olacak
Geniş bir yol ağına sahip Balıkesir’de kış aylarında yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı alınacak tedbirleri masaya yatıran Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, denetim ve kontrollerin üst seviyede olmasını istedi.
Rize spor turizminin yol haritası çıkarıldı
'Spor Turizminde Marka Şehir Rize' temasıyla düzenlenen ve 3 gün süren 'Spor Turizm Çalıştayı'nın kapanışında konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, “Çok güzel yol haritaları çıktı” dedi.