Arama
Arama Sonuçları
Hamile kadını kurtaran polise başarı belgesi verildi
Manisa'nın Akhisar Kaymakamı Murat Kütük tarafından hamile kadını sokak ortasında döven saldırganı etkisiz hale getiren polis memuru Ersin Çelik'e başarı belgesi verildi.
"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var"
Konya Valiliği Koordinasyonunda “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü imzalandı. Vali Vahdettin Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var" dedi.
İlçenin ulu çınarları ile buluştu
Karaman Sarıveliler Kaymakamı Merve Gülsüm Kütük, ilçenin ulu çınarları ile buluştu. Yaşlıların hatırını ve ihtiyaçlarını soran Kaymakam Kütük, her zaman yanlarında olduklarını belirtti.
Merve Gülsüm Kütük
Sarıveliler Kaymakamı
33 milyonluk proje için protokol imzalandı
Karaman'ın Sarıveliler ilçesine iş insanı Salih Yıldırım tarafından sağlık tesisi yapılacak. 33 milyon liraya mal olması beklenen proje için Vali H. Engin Sarıibrahim'in katılımıyla protokol imzalandı.
Filistin’de ölenlerin hayrına pilav ikramı
Akhisar’da bir dizi ziyaret ve incelemede bulunan Manisa Valisi Enver Ünlü, Filistin’de ölen Müslümanların anısına düzenlenen hayra katılarak vatandaşlara pilav ikramında bulundu.
Coğrafi işaretli kivide hasat başladı
Perşembe ilçesindeki kivi hasadına katılan Ordu Valisi Muammer Erol, "Coğrafi işaret alan Ordu kivimizin hasadına başladık. Ordu’da 4 bin dekar alanda yıllık 11 bin 700 ton kivi üretiliyor" dedi.
Hayırsever iş insanından örnek bağış
Bağışlarıyla ön plana çıkan Şençopur ailesi örnek bir bağışta daha bulundu. Bugüne kadar yaptıkları bağışlarla devlet millet iş birliğine önemli katkılarda bulunan aile, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi inşa ettirecek.
Mehmet Aksu, Samandağ Kaymakamlığına atandı
Adana İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu, Hatay Samandağ Kaymakamlığına görevlendirildi.
Murat Kütük, Akhisar Kaymakamlığına atandı
Hatay Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Manisa Akhisar Kaymakamlığına görevlendirildi.
“Bu iş para değil gönül işi”
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, hayırsever Süleyman Akbıyık ile Kepez ilçesinde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nin Protokolü’nü imzaladı.
Nüfus kütükleri enkazdan kurtarıldı
Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma sebep olurken, binası hasar gören Nüfus müdürlüklerindeki arşivler de hasar gördü. Ancak fedakar nüfus personelleri enkazlardan nüfus aile kütüklerini kurtarmayı başardı.
Minik öğrencilerin hayat hikayeleri kitap oldu
Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri, yaşadıkları olaylardan esinlenerek yazdıkları hikayeleri “Hayat Dolu Öyküler” isimli kitapta bir araya topladı.
Nüfus arşivindeki 468 milyon belge dijitalleştirildi
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arşivindeki 468 milyon 420 bin belge dijitalleştirildi. 1 milyon 566 bin sayfa hasarlı nüfus kütüğü de restore edildi.
Girişimcilik desteğiyle işletmelerini büyüttüler
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, KOSGEB İleri Girişimcilik Desteği’nden yararlanan işletmeleri ziyaret ederek, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Yeni doğan bebeğin kimlik kartı ücretsiz eve geliyor
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, e-Doğum Projesinin tamamlandığını açıklayarak, “e-Devlet ile hızlı, güvenli ve kesintisiz hizmet sunuyoruz. Yeni doğan bebeklerinizin doğum bildirimi başvurusunu e-Devlet üzerinden yapmanız durumunda, bebeğinizin kimlik kartını adresinizde ücretsiz teslim alabilirsiniz” dedi.
221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşı oldu
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Türk vatandaşlığına geçen Suriyelilerin sayısını açıkladı.
Vali Becel, ayçiçeği tarlalarını inceledi
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Hacıbektaş ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu. Vali Becel’e ziyaretlerinde Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay da eşlik etti.
Engellilerle caddede yürüyüp empati yaptı
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, görme engelli ve tekerlekli sandalye kullanan iki engelliyle, günlük yaşamlarında dışarıda karşılaştıkları zorlukları yerinde görüp empati yapmak için İsmet Paşa Caddesi’nde yürüdü.
Murat Kütük
Akhisar Kaymakamı