221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşı oldu;

221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşı oldu

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Türk vatandaşlığına geçen Suriyelilerin sayısını açıkladı....

Buna göre “125 bin 563’ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108’i çocuk olmak üzere 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bazı basın ve sosyal medyada yer alan “seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi” şeklinde gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Genel Müdürlüğün yaptığı açıklamada, ‘bir kişinin doğum yerinin yurtdışı olması o kişinin yabancı olduğu anlamına gelmediği gibi Türk vatandaşlığını kazandığı anlamına da gelmediği’ belirtildi.

Son 10 yılda Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı açıklandı

DOĞUM YERİ SURİYE YAZANLAR

Açıklamada, “Yani vatandaşlık kazananların dışında kalan bu kişiler, yurtdışında doğan ve anne ve/veya babası Türk vatandaşı olan (doğumla Türk vatandaşı olan) vatandaşlarımızdır. Bu kapsamda nüfus kütüklerinde kayıtlı (vatandaşlık kazananlar dahil) doğum yeri Suriye olan 18 yaş üzeri 163 bin 44 kişi bulunmaktadır” denildi.

Son 10 yılda Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı açıklandı

VERİLERİ YSK PARTİLERLE PAYLAŞIYOR

Genel Müdürlük açıklamasında, “Tekrar hatırlatmakta fayda var ki; Yüksek Seçim Kurul (YSK) tarafından Genel Müdürlüğümüzden temin edilen ham verilerle birlikte Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu’nun 7 ve 8. Maddelerinde belirtilen hususlara göre diğer kurumlardan aldığı veriler (Silah altında bulunanlar, askeri öğrenciler, kısıtlılar, kamu hizmetinden yasaklı olanlar) düzenlenerek seçmen kütüğü oluşturulmakta ve bu ham veriler YSK tarafından siyasi partilerle paylaşılmaktadır” ifadesine yeri verildi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum