Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak;

Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak

Adıyaman Valiliği himayesinde Kâhta Kaymakamlığı tarafından 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları düzenlenecek. 23-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kadim topraklar yeniden lezzetle buluşacak....

Adıyaman'ın lezzetleri `Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları`nda tanıtıldı

NEMRUT'UN ETEĞİNDE GASTRONOMİ BULUŞMASI

Michelin Yıldızına sahip dünyaca ünlü şefler güneşin ve kadim toprakların kenti Kâhta'yı lezzetle buluşturacak ve çeşitli atölyelerle depremin vurduğu turizm destinasyonları yeniden canlandırılması hedeflenecek.

Festivalin konusu depremin vurduğu bu kadim topraklarda gıdanın kaynağı ve sürdürülebilirliği olacak. Bu konu başlığıyla çeşitli söyleşiler ve atölyeler yapılacak.

Geçen düzenlenen Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmiş, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, güneşin doğuşu ve batışı sırasında tarih ve doğa eşliğinde sunduğu eşsiz güzelliğiyle kendine hayran bırakan Nemrut Dağı'nın eteklerinde yapılan festivalde; ulusal ve uluslararası şeflerin hünerli elleriyle yaptıkları yemekleri ilgiyle izlenmişti. 2 bin 500 yıldır tüm görkemiyle ayakta duran Cendere Köprüsü’nün yanı başında kurulan sahnede ise sevilen sanatçı Zara binlerce kişiye müzik ziyafeti yaşatmıştı.


KADİM TOPRAKLARIN LEZZETLE BULUŞMASI

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, geçen seneki festivale yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin katıldığını hatırlatarak, “Bu yıl da Kâhta, kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapacak” dedi. Kaymakam Korkutata, Nemrut Dağı'nın zirvesindeki devasa heykellerin arasında ikinci kez gerçekleştirilecek etkinlikle bölgenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını belirtti. Kokutata, tarih, doğa ve gastronomi sevenleri, güneşin ve kadim toprakların lezzetle buluşmasına sahne olacağı etkinliklere davet etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum