Adıyamanlı depremzede çift Hakkari'de evlendi;

Adıyamanlı depremzede çift Hakkari'de evlendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’dan gelerek Hakkari’de misafir olan Gökçenur Ordu ve Resul Bellibaş çiftinin felaketten dolayı gerçekleştirilemeyen nikahları Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık tarafından kıyıldı....

Resim

DAMADA ALTIN TAKTI

Düğün hazırlığı yapan ve Şubat ayına nikah tarihi alan çift, yaşanan afetin ardından ailesi ile birlikte Hakkari'ye gelerek kiralık bir eve yerleşti. Çiftin talebi üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Ordu ve Bellibaş çifti için Hakkâri Belediyesine nikâh başvurusunda bulundu. Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından depremzede çift için Belediyenin nikâh salonunda tören düzenlendi.

Çiftin nikahını Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık bizzat kıydı. İmzaların atılmasının ardından Vali Akbıyık evlilik cüzdanını geline teslim etti, damada ise altın taktı.

Resim

ADIYAMAN'A İLK YARDIMLARI BİZ ULAŞTIRDIK

Çiftin nikah şahitliğini İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya yaptı.

Vali Akbıyık, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölge illerimizi yakından etkileyen, bizleri milletçe derinden yaralayan deprem felaketi nedeniyle hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aziz Türk milletimize de başsağlığı diliyorum. Bu nikahın gençlerimiz başta olmak üzere onların kıymetli ailelerine, tüm sevdiklerine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabbim gençlerimizin yolunu ve bahtını açık eylesin. Kendileriniz ilimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi, Hakkari halkı ve kurumlarıyla birlikte Adıyaman'daki depremzede kardeşlerimize ilk yardımları bizler ulaştırdık" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum