Arama
Arama Sonuçları
Diyaliz tedavisinden çıkıp coşkuya ortak oldu
Bilecik’teki 30 Ağustos coşkusuna diyaliz tedavisinden çıkıp kutlamalara katılan Kıbrıs Gazisi Mustafa Ekin de ortak oldu. Vali Şefik Aygöl, geçit töreninde Gazi Ekin’i alkışlayarak karşıladı.
Bolluk ve bereketin simgesi aşure karıştırdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, bolluk ve bereket simgesi, kokusunda kardeşlik, tadında paylaşma olan aşurenin kaynadığı kazanı karıştırdı.
“Sevgide Buluşalım”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen ’Sevgide Buluşalım’ etkinliğine katıldı.
“Birlik ve beraberliğe vesile olsun!”
Kastamonu Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, Muharrem ayı dolayısıyla Kumluca Mahallesi, Şenköy, Çukurçal, Menük ve Kazanlı köylerinde düzenlenen "Aşure Günü" etkinliğine katıldı.
Camileri şenlendiren çocuklarla sohbet
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, yaz Kur’an kursuna katılarak camileri şenlendiren çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla camide sohbet eden Vali Ergün, küçük yaşta Kur’an öğrenmenin önemini vurguladı.
Aşure lokması dağıttı
Erzurum Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, Hz. İmam Hüseyin Cemevi’nde vatandaşlara aşure lokması dağıttı.
Can’larla aşure bereketini paylaştı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Hacıbektaş Kaymakamlığı ve Hacıbektaş Belediyesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.
Aşure sofralarına konuk oldu
Anadolu topraklarında yüzyıllardır süregelen, ana teması birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma olan Aşure Günü’nde kazanlarda el birliği ile hazırlanan yemekler ve aşure konuklara ikram edildi.
“Aşure kardeşliktir, paylaşmaktır”
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram etti.
“Sevgi ve muhabbet bağlarının pekişmesine vesile olsun”
Vatandaşlara aşure ikramında bulunan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, “Aşure ve Muharrem ayı sevgi ve muhabbet bağlarının pekiştirilmesine vesile olsun” temennisinde bulundu.
Valilik gurbetçileri buluşturdu
Farklı ülkelerden memleket ziyareti için Kırşehir’e gelen gurbetçi vatandaşlar Valilikçe düzenlenen “Gurbetçi Buluşması”nda bir araya geldi.
Zahire Pazarı'nda esnafla aşure bereketini paylaştı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Zahire Pazarını ziyaret ederek, pazar yeri esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti. Zahire Pazarı esnafıyla aşure bereketini paylaşan Becel, esnafa hayırlı kazançlar diledi.
‘Aşçı Yahya Baba’nın mutfağında imece usulü aşure
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi tarafından Beyazıt Külliyesi İmarethanesinde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Aşure dağıtımı öncesi etkinliğe katılanlarla kazanın başında dua edildi.
Huzurevi sakinleri ile aşure ikramında buluştu
Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 100. Yıl Atatürk Huzurevinde Muharrem ayı dolayısıyla aşure programı düzenlendi.
Aşure etkinliğine katılan Vali Özkan: Toplumda kaynaşmayı sağlayan muhabbettir
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyşehir İlçesi Şamlar Mahallesi’nde düzenlenen bereket, birlik ve beraberliğin simgesi Aşure Etkinliğine katıldı. Vali Özkan, “Toplumda kaynaşmayı sağlayan muhabbettir. Muhabbet; bütün insanların kardeşçe yaşamasını sağlar” dedi.
Vali pazarda aşure dağıttı
Karabük Valisi Fuat Gürel, kentin en büyük pazarı olan cuma pazarını gezerek, esnafa ve halka aşure dağıttı. Esnafın Muharrem ayını kutlayan Vali Gürel, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.
Aşure kazanları birlik ve beraberlik için kaynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş aşure ikramı yapılan Aliköy’e giderek burada aşure kazanı karıştırdı. Hatip Dede Türbesi’nde düzenlenen aşure etkinliğinde seslendirilen mersiyeleri dinleyip edilen dualara eşlik eden Vali Baruş, vatandaşlarla bir araya geldi.
Validen uyarı: Fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Valiliği tarafından Muharrem ayı nedeniyle Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen aşure etkinliğinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Akkoyun, “Bugün ırk, mezhep ve meşrep farklılıklarını sunî gündemlerle öne çıkararak milletimizin birliğine ve bütünlüğüne fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız” dedi.
Dükkanları gezerek aşure dağıttı
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, dükkanları gezerek esnaflara ve yol üzerindeki vatandaşlara aşure dağıttı.
‘Sevgiyle pişirilen aşure kardeşliğe vesile olsun’
Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Muharrem Ayı ve Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen aşure dağıtım programına katıldı. Hasankeyf Hanımeli Kadın kooperatifinde sevgiyle pişirilen aşurenin birliğe, kardeşliğe ve berekete vesile olmasını diledi.
Pazar esnafına aşure dağıttı
Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara ve pazar esnafına aşure dağıttı.