Arama
Arama Sonuçları
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
Debisi düşen Tunca Nehri'ni inceledi
Edirne Valisi Yunus Sezer, kuraklık nedeniyle debisi düşen Tunca Nehri'nde incelemede bulundu.
Vali Özarslan: Kontrol altına alacağız
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, artık halk sağlığı sorunu haline gelen sivrinek nedeniyle İş Birliği Protokolü imzalandığını belirterek, "Yapılacak çalışmalarla sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasını hedefleniyoruz" dedi.
Edirne'de yaşanan kuraklık nehirleri vurdu
Meriç Elektrik Santrali'nde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle nehir suyu bazı bölgelerde azalıyor. Buradaki suyun tutulması ile aşağılara az su gitmesi söz konusu değil. Mevcut nehirden ne akıyorsa aşağıya aynısı gidiyor, bir damla su burada kalmıyor" dedi.
Vali Sezer, debisi düşen nehirleri inceledi
Hava sıcaklığının artmasından dolayı debisi düşen Meriç ve Tunca nehirlerinde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, tarımsal üretimin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
“Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir”
Üreticilere tohum ve arıcılık malzemesi dağıtan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarımıza ekip olarak devam ediyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarılara benzer sonuçları, tarım alanında da elde edeceğiz inşallah” dedi.
"Köylerimizin yaşam standartlarını yükseltmek istiyoruz"
Burdur Valisi Türker Öksüz, Kuzköy köyündeki kilit parke ve kapalı sistem sulama hattı çalışmalarını inceledi. Vali Öksüz, "Köylerimizin yaşam standartlarını daha iyi noktalara taşımak istiyoruz" dedi.
Çevreye duyarlı yeşil sanayinin temelleri atılıyor
Edirne’den sonra İpsala’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak firmalarla yapılan protokollere Vali Yunus Sezer ve firma sahipleri tarafından ilk imzalar atıldı. İpsala OSB’de temeller ise 2024 yılının ilk aylarında atılacak.
Taksi durağında duygulandıran sohbet
Ziyaret ettiği taksi durağında 12 buçuk saat enkaz altında kalan bir depzemdeyle tanışan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Ömer kardeşimiz, 'Hayatta hiçbir şey sağlık ve hoşgörüden önemli değil. Dünya hepimize yeter, kavgaya gerek yok' diyor. Keşke hepimiz acı bir deneyim yaşamadan bunun farkında olabilsek" dedi.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
Sezai Demirci
Aslanapa Kaymakamı
Orakla çeltik hasadı yaptılar
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ çeltiği hasadına katılarak, orakla çeltik hasadı yaptı.
Asırlık çınarın yaptığı bastonları denedi
Hakkari Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Gündeş Köyü Çimenli mezrasında Kiner ağacından baston üretimi yapan asırlık çınar Yusuf Kılıç’ı ziyaret ederek baston üretim süreci ile ilgili bilgi aldı.
“Ev ödevimizi not ettik”
Sinop’un Boyabat ilçesinde yılın ilk çeltik hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, çiftçilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, “Ev ödevimizi not ettik” dedi.
Ramazan Pektaş
Vilayetler Birliği Genel Sekreteri
28 ilçenin kaymakamı değişti
"Yurt Dışı Dil Eğitim Programı" kapsamında dil eğitimine gidecek olan kaymakamların ilçelerinden ayrılması nedeniyle çok sayıda ilçede kaymakam değişikliği yaşandı.
Üç ilçeye Kaymakam Özel vekalet edecek
“Yurt Dışı Dil Eğitim Programı” kapsamında dil eğitimine gidecek olan Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, Doğanhisar Kaymakamı İslam Timur, Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan ve Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel’e veda ziyaretinde bulundu. İlçelerden 3’ünde görevi, Kaymakam Özel vekaleten yürütecek.
Tarım işçilerine misafir oldu
Konya Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, ilçenin Fatih Mahallesi (Yayla) ve Gökpınar Mahallesinde konumlanan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek, çadırlarına misafir oldu.
Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Mubin DEMİRKIRAN
Selim Kaymakamı
Murat Öztürk
Mülkiye Müfettişi
Fatih Cıdıroğlu
Samsun Vali Yardımcısı
İnci SEZER BECEL
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Seben'e yeni kaymakamlık binası
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Seben ilçesinde yapımı devam eden yeni kaymakamlık binası ile depreme dayanıksız olarak belirlenen okullardan yıkılarak tekrar yapılan Seben Çok Programlı Lise inşaatlarında incelemelerde bulundu.
Şehide kabri başında dua
Konya Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, Şehit Piyade Uzm. Onb. Mustafa Ünal’ın ailesini ziyaret etti. Kaymakam Şahin, hane ziyaretinin ardından aileyle birlikte şehidin kabrinde dua etti.
İbrahim Pelit
Çeltik Kaymakamı
Şampiyonlarla makamda satranç
Konya Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencileri makamında kabul ederek, satranç oynadı.
Ayağı kesik teyzeyle yerde oturdu
Konya Çeltik Kaymakamı İbrahim Şahin, hane ziyaretleri kapsamında evlere misafir oldu. Bir ayağı kesik Fatma teyzeyle yerde oturarak sohbet eden Kaymakam Şahin’e, ziyaret ettiği Alzheimer hastası Cennet teyze sürekli, ‘Sen kimsin’ diye sordu.