Arama
Arama Sonuçları
Çölyak hastalarıyla birlikte glütensiz yemek yedi
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü'nde çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi.
100 çift toplu nikah töreni ile dünya evine girecek
Aile müessesine verdiği öneme dikkat çeken Batman Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Batman il sınırları içinde ikamet eden genç çiftler için Toplu Nikah Şöleni hazırlıyor. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, evlenecek çiftleri toplu nikah törenine davet ederek, kendilerine şimdiden mutluluklar diledi.
Çölyak hastalarını unutmadı
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ve Nurten Kızılkaya, çölyak hastalarıyla bir araya geldi.
Çölyak hastaları için glütensiz ekmek fırını yapılacak
Çölyak hastalarınca tüketilen gıda ürünlerini temin etmek, hastalıkla ilgili toplumsal bilinç ve farkındalığı oluşturulmak amacıyla Batman Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp himayelerinde hayata geçirilen “Çölyak Hastalarına Destek Projesi” kapsamında Batman Belediyesi tarafında yapılacak ‘Glütensiz Unlu Mamulleri Fırını ve Kafe’nin lansmanı yapıldı.
Çölyak hastalarına glutensiz besin desteği
Çölyak hastalarınca tüketilen gıda ürünlerini temin etmek, hastalıkla ilgili toplumsal bilinç ve farkındalığı oluşturulmak amacıyla Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp himayesinde hayata geçirilen “Çölyak Hastalarına Destek Projesi” kapsamında ilde ikamet eden Çölyak hastalarına ‘Glutensiz Besin’ kolisi dağıtıldı. Programa katılan Vali Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp, çölyak hastaları ve aileleri ile yakından ilgilenerek sorun ve taleplerini dinledi.
“Daima farkında ve yanınızdayız”
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, çölyak hastası aileleri ziyaret ederek gıda paketi verdi.
Suruç’ta çölyak hastaları için fırın yapılıyor
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz, diğer vatandaşlara ise ucuz ekmek üretecek fırının temeli atıldı. Her gün 5 bin ekmek üretebilecek fırında, çölyak hastaları için glütensiz ekmek pişirilecek.
Aşevi ve çölyak fırını 10 bin kişiyi doyuracak
Mardin’de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürecek Aşevi ve Çölyak Fırını projelerinin çalışmaları başlatıldı.
Öğrenciler taramadan geçirilip tedavi edilecek
Van Valisi Ozan Balcı, ‘Eğitimde Sağlık Hareketi’ projesini başlatarak, “Taramayı herkes yapıyor. Bizim projemizde sağlık sorunu olan çocuklarımız tespit edilecek, sonuna kadar takip edilerek tedavileri yapılacak” dedi.
Vali’den Erzurumlu çiftçilere ‘karabuğday ekin’ tavsiyesi
Erzurum'da tarım ürünlerinin çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında ekilen karabuğdayın hasadına başlandı. Karabuğday ekilen arazilerde incelemelerde bulunan Vali Okay Memiş, "Üretimini denedik ve başardık. 1'e 3, hatta 4 kazandıracak. Bu tarlada örneği görüldü. Bütün çiftçilere tavsiye ediyoruz, bereketi bol olsun." diye konuştu.
Kaymakam'dan Çölyak hastası küçük Naile’ye ziyaret
Ordu’nun Ünye ilçesi Kaymakamı Ayhan Işık, 11 yaşındaki çölyak hastası Naile Keçeli’yi ziyaret ederek glütensiz gıda yardımında bulundu.