Arama
Arama Sonuçları
Yaşayan insan hazinesi ile çömlek yaptı
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Pazaryeri ilçe ziyaretleri kapsamında Kınık Köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Aygöl, Kınık köyündeki çömlek atölyesini de ziyaret etti.
"Muğla'da birinci önceliğimiz eğitim"
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 44. okulun açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Vali İdris Akbıyık, "Muğla’da birinci önceliğimiz eğitimdir, kitaptır, geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Eğitime yapılan her yatırım, güçlü Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır" dedi.
"Taleplerin yüzde 95'i tamamlandı"
Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez toplantıda bir araya geldi. Vali Sezer, "Bu toplantılarda muhtarlardan gelen taleplerin yüzde 95’inin tamamlandık" dedi.
El sanatları festivaline halaylı açılış
Bu yıl ikincisi düzenlenen Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılışını çocuklarla birlikte yapan Kars Valisi Ziya Polat, halk oyunları ekibiyle halay çekti.
Çömlek tezgahının başına geçti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan Hayat Boyu Öğrenme Kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.
Ünye Kalesi’ndeki restorasyonu inceledi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, bazı kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak üzere Ünye ilçesine gitti.
Geleneksel el sanatları ustaları festivalde buluştu
Malatya’yı ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.
Viranşehir Kaymakamlığı’nın logosu değişti
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel’in talimatı ile değişen ve gelişen Viranşehir’in vizyonuna ve değerlerine uygun olarak motif, renk ve desenleri ile ilçenin tarihi ve kültürel unsurlarını yansıtan yeni bir logo çalışması yapıldı.
Çocuklar ‘geleneksel oyunları’ çok sevdi
Bingöl Yedisu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen ve Dünya Etnospor Konfederasyonuna bağlı Etnospor Deneyim Merkezinin de desteklediği, Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği'nde çocuklar gönüllerince eğlenirken, büyükler de kendilerine eşlik etti.
Vali Köşger, festivalde çömlek yaptı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, il protokolüyle birlikte Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Çömlek Festivali açılışına katılarak, çömlek yaptı.
Huzur ortamı Tunceli'de turizmi de geliştiriyor
Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen Pertek Tozkoparan Höyüğü'nde yapılan kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.
Afrodisias çocuk sesleriyle çınladı
Aydın'ın Karacasu ilçesinde Kaymakam Hatice Gamze Kuran öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde ve Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 1. Afrodisias Sanat ve Çocuk Şenliği, ilçedeki ana okulundan liseye kadar binden fazla çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi.