Arama
Arama Sonuçları
Depremzedelerin kaldığı konteynerde yangın çıktı
Osmaniye'de Karaçay konteyner kentte çıkan yangında 8 konteyner zarar gördü. Yangın bölgesinde inceleme yapan Vali Erdinç Yılmaz, "Hemen yenisini kurma çalışmalarını başlattık" dedi.
"Depremzedeler için gece gündüz demeden çalışıyorsunuz"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, deprem konutlarını inşa eden işçilerle iftarda bir araya geldi. Vali Varol, "Depremzede vatandaşlarımızı yeni yuvalarına bir an önce kavuşturmak için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyorsunuz" dedi.
Adıyaman’ın yarasını saran koordinatör kaymakamlara başarı belgesi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan şehrin yaralarının sarılması için destek olan koordinatör kaymakamları başarı belgesi ile ödüllendirdi.
İNDES iftarında depremzedelere yemek dağıttı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin hemen ardından afetzedelerin yardımına koşan ve hâlâ bölgede yardım faaliyetlerine devam eden ender yardım kuruluşlarından olan İnsani Destek ve İyilik Derneği’nin (İNDES) iftarına katıldı.
İftarda depremzede ailenin acısını paylaştı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ramazan ayında her gün farklı bir adreste vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.
Kalıcı afet konutlarında yaşam başladı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kura töreni sonrası konteynerden Örenli Afet Konutlarındaki yeni yuvalarına yerleşen Sonuç ailesini ziyaret etti.
Deprem döneminde görev yaptığı Doğanşehir'e gitti
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle koordinatör vali olarak görev yaptığı Malatya’nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Vali Şimşek, depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Afyon depremzedelerin her zaman yanında oldu
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için devlet ve millet seferber olurken, Afyonkarahisar da bu seferberliğe dahil olmuştu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 2 aydan fazla deprem bölgesinde görev yaparken Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han da depremin ilk gününden itibaren gittiği bölgede büyük fedakarlıkla 68 gün boyunca yaraları sarmak için gayret sarf etmişti.
Misafir depremzedeleri unutmadı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaşandığı şehirlerden Bolu’ya gelen depremzede dört aileyi ikametlerinde ziyaret etti. Vali Kılıç, ailelerle sohbet ederek ihtiyaçlarını sordu.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
Emekli öğretmenlerden anlamlı bağış
Sivas'ta 26 yıllık öğretmenlik yaşamlarının ardından emekli olan Filiz - Mehmet Çelik çifti, aldıkları 1 milyon liralık emekli ikramiyelerini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile AFAD'a bağışladı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, yıkım ve enkaz kaldırma ekibiyle toplantı yaptı. İlçede enkazın yüzde 95’inin kaldırıldığını belirten Kaymakam Erdoğan, kalan sürecin de bir an önce tamamlanmasını istedi.
Depremzedelere afet konutlarını gezdirdi
Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, afetzede vatandaşları inşaatı devam eden kalıcı konutları gezdirdi.
Deprem konutlarını denetledi
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Argıl Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaatını koordineli bir şekilde denetledi.
Yaşlı vatandaşların taleplerini dinledi
Malatya'nın Yazıhan Kaymakamı Rabia Yurdakul, Böğürtlen ve Çavuş mahallelerinde inceleme yaptı. Yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret eden Yurdakul, onların taleplerini dinledi.
Dursun Özbek'ten deprem bölgesi Hatay'a ziyaret
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların eski Başkanı Adnan Polat ve Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Polat Vakfı tarafından Hatay’ın Samandağ ilçesinde kurulan konteyner kenti ziyaret etti. Programa Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen, Koordinatör Kaymakam İbrahim Ergin, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ile vatandaşlar katıldı.
DASK'ta yeni tarifeye dikkat…
Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi’ndeki köşe yazısında depremlerin ardından ilk olarak karşılaşılan ceza hukuku uygulamalarının ardından şimdi de vatandaşların hakları ile kurumların ödevlerini içeren tazminat meselesini kaleme aldı.
Göksun TOKİ konutlarında sona doğru
Göksun TOKİ konutlarının son durumunu yerinde gören Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yıl sonuna kadar konutların bir bölümüne depremzede vatandaşların yerleşebileceğini belirtti.
Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı ve destek verdiği kampanyada 5 milyon TL yardım toplandı.
Depremzedeler için mutfağa girdi
Aydın'dan Hatay'a atandığında mesai arkadaşları ile vedalaşırken duygusal telsiz kapatma görüntüsü ile hafızalara kazınan Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Berrin Çevik, bugün Hatay'daki depremzedeler için yemek yapılan aşevinde mutfağa girdi.
İNDES’ten deprem şehitleri için mevlid
Başkanlığını Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan’ın yürüttüğü, Hatay’da depremzedelerin yaralarını sarmaya devam eden İnsani Destek ve İyilik Derneği (İNDES), 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri Mevlid-i Şerifle andı.
Çiçek yerine depremzedeler için bağış!
Zonguldak Devrek Kaymakamlığı’ndan Hatay Dörtyol’a görevlendirilen Ümit Altay, tebrik ve kutlama için çiçek gönderilmesi yerine depremden zarar gören vatandaşlar için AFAD’a bağışta bunulmasını istedi.
“Yurtlarımız eğitim öğretime hazır”
Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarını ziyaret etti.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Depremzedelerin konutları hazırlanıyor
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Adana’da da can ve mal kaybına sebep olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremzede vatandaşların barınması için Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi’nde kurulan Şambayadı Konteyner Kent ile Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapımı devam eden deprem konutlarını ziyaret etti.
Elbistan’a veda vakti!
Yaklaşık 6 ay Elbistan’da kaymakam vekilliği yaparak ilçenin ayağa kalkması için mücadele eden Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, 182 gün fedakarca görev yaptığı ilçeye ‘fahri hemşehri’ olarak veda etti.
Miahaber’den Vali Makas’a 'hayırlı olsun' ziyareti
Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
California-Hatay hattında kaymakamı duygulandıran mektup
Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem koordinatörü olarak görev yapan Kaymakam İbrahim Ergin'i, bir oyuncak içerisinde gönderilen mektup çok duygulandırdı. California'dan Birsu Bozdağ, çok sevdiği oyuncağını bir depremzedeye ulaştırılması için gönderirken içine de bir mektup iliştirdi. California Hatay hattındaki o mektup göz yaşarttı. Kaymakam Ergin, "Hediye ettiğimiz yavrucağımızın gözündeki sevinç, hediyeyi gönderenin ise yaşadığı sürur.. Meslek hayatımda unutamayacağım anılardan olacak" dedi.
“Depremzedeleri asla kaderine terk etmeyeceğiz”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, hafta sonu tatili demeden, mesai kavramı gözetmeksizin depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.