Arama
Arama Sonuçları
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Uraloğlu: Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için çok önemli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov ile görüştü. Bakan Uraloğlu, "Türkiye-Ukrayna arasındaki kara yolu taşımacılığını serbestleştirdik ve 2024 sonuna kadar da uzattık. Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için kesinlikle çok önemli ki Cumhurbaşkanımız o noktada çok net bir irade ortaya koydu. İnşallah kısa sürede orada barış ve Ukrayna’nın bütünlüğü sağlanır” dedi.
Batman, Türkiye-Irak İş Forumu’na ev sahipliği yaptı
İkili ekonomik ilişkileri geliştirilmesi, çeşitli alanlarda iş birliği yapma ve ekonomi ilişkilerini üst düzeye çıkarılmasının hedeflendiği Türkiye-Irak İş Forumu'nda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Arapça, Kürtçe ve Türkçe konuşabiliyoruz. Dillerimiz, kültürlerimiz ve geleneklerimiz birbirileriyle kaynaşmıştır. Bu önemli iş forumunun önümüzdeki yıllar için bir başlangıç olmasını istiyoruz” dedi.
“Doğru bilgiyi kamuoyuna hızlı ulaştırmalıyız”
İzmir’de, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) öncülüğünde Balkan ülkelerinden medya temsilcilerinin katılımı ile Türk Balkan Medya Forumu gerçekleştirildi. Forumda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Çok süratli şekilde doğru bilgiyi kaynağından kamuoyuna hızlı şekilde ulaştırmamız lazım” dedi.
Burdur Doğa Tarihi Müzesi
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni gezerek incelemede bulunarak, herkesi Neolitik Çağ'dan günümüze kadar Burdur'un tarihine ışık tutan eşsiz örneklerin sergilendiği müzeleri görmeye davet etti.
’Uluslararası Göç Politikaları Merkezi’ başkanlığını üstlenecek
Başkan Dr. Savaş Ünlü, Göç İdaresi Başkanlığının Türkiye olarak 2023 yılında üstleneceği ‘Uluslararası Göç Politikaları Merkezi Yürütme Kurulu Dönem Başkanlığını Almanya’dan devraldı.
Cemil KILINÇ
Niğde Vali Yardımcısı