Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa turizmine ivme kazandıracak 2 proje
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Şıldak, gastronomi ve müzik alanında iki önemli proje ile Şanlıurfa turizminin gelişmesine ivme kazandıracaklarını söyledi.
Hatay'ın lezzet çarşısında sona gelindi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde açılışına sayılı günler kalan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Edirne'de 300'ten fazla konak restore ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte bulunan 300’den fazla tescilli konağın şehrin turizmine kazandırılması için restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Tarladan yaprak topladı, sonra da sarma sardı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağının baş tacı yemekleri arasında yer alan labada sarması için önce yaprak topladı, ardından da sarma sardı.
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
“Şimdi Şanlıurfa zamanı”
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Tarihi çarşıda geleneksel bayramlaşma
UNESCO Dünya Miras Şehri Karabük Safranbolu’da, Tarihi Çarşı Asmaaltı’nda geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
Hitit Gastronomi Yürüyüşüne öncülük etti
Çorum İskilip Kaymakamlığı öncülüğünde Çorum Dağcılar Birliği Spor Kulübü tarafından ilçede Hiking etkinliği düzenlendi.
Keşkek taşında buğday ezdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Datça Badem Çiçeği Festivali’nde keşkek dövdü. Keşkek taşında buğday ezen Vali Akbıyık, “Muğla’nın değerleri saymakla bitmez. Şu anda 29 coğrafi işaretimiz var” dedi.
Ardahan turizmini masaya yatırdı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında, Ardahan turizminin geliştirilmesi adına yapılması planlanan çalışmalar bütün hatlarıyla değerlendirildi.
Üniversite gençliğini dinledi
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları devam ediyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu kez de üniversite gençliğini dinledi ve öğrenciler için birçok konu ele alındı.
"Şehrimizi bir adım daha ileriye taşımak için çalışıyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları devam ediyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Güçlü fikirlerle ve ortak akılla şehrimizi bir adım daha ileriye taşımak için çalışıyoruz" dedi.
Gastronomi şehrine gastronomi merkezi
Gastronomi şehri Hatay’ın eşsiz lezzetleri Antakya’da kurulacak Gastronomi Çarşısı’nda görücüye çıkacak. Odabaşı Mahallesinde 96 metrekarelik 18 iş yerinden oluşacak çarşı, medeniyetler sofrasının lezzetlerini Hataylılara sunacak.
"Bu şehirde üretenlerin sözü çok değerli"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları'nın bugün ilk oturumu yapıldı. Oturuma başkanlık eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar'ı düşünenlerin, bu şehirde üretenlerin sözü, fikri, emeği çok değerlidir" dedi.
"Genç şefler Beyoğlu’nun kalbinde yetişiyor"
İstanbul'un Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, "Gastronomi hızla gelişen bir alan ve Beyoğlu gastronominin merkezi. Genç şefler Beyoğlu’nun kalbinde yetişiyor" dedi.
İdarecinin Sesi yeni sayısında Cumhuriyet ve Elazığ’ı işledi
Başkanlığını Saffet Arıkan Bedük’ün yaptığı Türk İdareciler Derneği tarafından Doç. Dr. Selim Çapar’ın editörlüğünde hazırlanan İdarecinin Sesi Dergisi, son sayısında ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ ile ‘Elazığ’ ilini işledi.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Samsun turizmi için çalıştay yapılacak
Samsun'da, deniz, tarih-kültür, gastronomi, spor ve sağlık turizmi alanlarında gerçekleştirilecek çalıştaylarla ilgili hazırlıkların görüşüldüğü toplantı Vali Orhan Tavlı'nın başkanlığında yapıldı.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
Cağ kebabı kesti, sacda gözleme çevirdi
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali'ne katılan Vali Ekrem Canalp, birbirinden lezzetli yemeklerin sergilendiği stantları tek tek ziyaret etti. Vali Canalp, cağ kebabı kesti, sacda gözleme çevirdi.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
"Ordu’muz, Karadeniz’in incisi"
İstanbul'da düzenlenen Kültür ve Turizm Sempozyumu'nda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, "Ordu’yla ilgili herkesin söylediği ortak bir şey var. O da yaşanabilirlik. Yaşanılabilirlik çok önemli ve bunun için de hepimize görevler düşüyor. Ordu’muz, Karadeniz’in incisi" dedi.
Afyon’un eşsiz lezzetlerini ikram etti
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, bugün Ankara’da başlayan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Afyon’un dillere destan gastronomi lezzetlerini fuar ziyaretçilerine ikram etti.