Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
İnandık Barajı su tutmaya başlıyor
Yapımı tamamlanan Yerköy İnandık Barajı, şubat ayı sonunda su tutmaya başlayacak. DSİ Müdürü Vali Mehmet Ali Özkan’a barajın maketini takdim etti.
Deprem bölgesine 3 ton üzüm ikramı
Kayseri’nin üzümüyle meşhur İncesu ilçesi sakinlerinden Yahya Karasu, yetiştirdiği 3 ton üzümü deprem bölgesine gönderilmek üzere Kaymakam Aydın Göçer’e teslim etti.
Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde ilk ders
Isparta Valisi Aydın Baruş, yaklaşık 800 yıl önce astronomi eğitimi de verilen Türkiye’nin en karanlık noktalarında biri olan Melikler Yaylası’ndaki Ertokuş Medresesi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin ilk dersine katıldı.
Erzurum’un 3 bin rakımlı dağları göçerleri ağırlıyor
Türkiye'nin mera varlığının yüzde 11'ine sahip Erzurum, farklı bölgelerden gelen göçer ailelere ev sahipliği yapıyor. Ülkenin tanınan firmaları da bu meralardan beslenen hayvanlardan elde edilen sütle markalarına değer katıyor.
Bir dersliğine öğretmen oldu
Kayseri İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Bir dersliğine öğretmenim olur musun?” projesi kapsamında İncesu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ders verdi.
Kınalızâde Ali Efendi’nin adı parkta yaşayacak
Bir dönem Fatih Sultan Mehmed’e hocalık yapan Isparta’nın yetiştirdiği önemli alimlerden Abdülkadir Efendi’nin torunu Kınalızâde Ali Efendi’nin ismi Hisar mahallesindeki parka verildi.
Kurs öğrencilerine tecrübelerini aktardı
Kayseri İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, hafta sonu verilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) katılan öğrencilerin derslerine katılarak, öğrencilere tecrübelerini aktardı.
Konar göçerlerle sohbet
Batman Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Yayladüzü Köyünde konar göçer ailelerin çadırlarına misafir oldu.
Yörük çadırına misafir oldu
Karaman Ermenek Kaymakamı Hacı Kerim Meral, Kuş Ali Obası’nda göçebe yaşamının son örneklerinden olan Yörük çadırına misafir oldu.
Haftanın yorgunluğunu İncesu'da attılar
Kayseri’de vali yardımcıları ve kaymakamlar haftanın yorgunluğunu aileleri ile birlikte İncesu’nun tarihi yerlerini gezerek attı.
Kaymakamlarla ‘Gökler Çiçek Açıyor’
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in Ali Dağı'ndan yamaç paraşütü ile uçması ile başlayan ‘Gökler Çiçek Açıyor’ projesine kaymakamlar da dahil oldu. Proje kapsamında Yahyalı, Talas, Felahiye ve İncesu kaymakamları paraşütle uçuş deneyimi yaşadı.
Tarsus'ta hayvan yetiştiricilerine yüzde 100 hibeli sıvat dağıtıldı
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi kapsamında Tarsus ve Çamlıyayla’da faaliyet gösteren 69 çiftçiye %100 hibe olarak 69 sıvat (hayvan suluğu) dağıtım törenine katıldı.
Vali Arslantaş: Şenlikler birlik ve beraberlik duygularımızı perçinliyor
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Kemer İlçesi 24. Akpınar Geleneksel Kültür, Sanat ve Yayla Şenliğine katıldı. Vali, "Türk töresinin kadim geleneklerinden biri olan toy meclislerinin devamı niteliğindeki bu tür şenlikler sayesinde birlik ve beraberlik duygularımız perçinlenmektedir" dedi.
Yıllardır yasaklı Tunceli yaylaları hayvanla doldu
Bölgede terör nedeniyle yıllardır yasaklı olan yayla ve meralar Tunceli Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen başarılı operasyonlarla huzura kavuştu.
Ordu’da 5 Milyon TL’lik 8 projeyi DOKAP destekleyecek
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenecek toplam 5 Milyon TL tutarındaki 8 projenin protokol imza töreni, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.
Aydın GÖÇER
İncesu Kaymakamı