Arama
Arama Sonuçları
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
Vali Şıldak'tan çağrı: Su hayattır can almasın!
Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
Tarihi alanlarda inceleme yaptı
Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Dulkadirli Yeraltı Şehri, Hashöyük kazı alanı, Üçayak Kilisesi ve Akçakent Eskiyurt Göleti'ni inceleme yaptı.
15 bin dekar arazi için çalışmalar başlıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 bin dekar alanı kapalı sistem şebekeyle sulanmasını sağlayacak olan Lalapaşa 1 ve 2 göletlerinin imalatlarının tamamlanması için iş sözleşmesinin imzalanarak çalışmalara başlanıldığını açıkladı.
Balık yavruları Abant Gölü ile buluştu
Bolu Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Abant Gölü’ne 3500 adet Abant Alası balık yavrusu bıraktı. Kaymakam Kalaycıoğlu, Abant Gölü’nde balık popülasyonunu artırmak istediklerini belirtti.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
"Bir araya gelince işler çözülüyor"
Enez ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez aylık toplantıda bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor" dedi.
Vanlı çiftçi ihya oluyor
Çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtım töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, 15 bin 293 çiftçiye 2 yılda 170 Milyon TL değerinde 7460 ton tohum desteği verildiğini açıkladı.
Yavru balıkları barajla buluşturdu
Nevşehir Valisi Ali Fidan, yavru sazan balıklarını Damsa Barajı’yla buluşturdu. İl genelinde 720 bin yavru balık baraj ve göletlere salındı.
Göletin çevresindeki çöpleri topladı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, doğaseverlerle birlikte Serpincik Göleti çevresine bırakılan cam, poşet ve ambalaj başta olmak üzere çok sayıda çöpü toplayarak, çevre temizliğine dikkat çekti.
800 bin yavru sazan Almus Barajıyla buluştu
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 1 Milyon Yavru Balık Göletlerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında 800 bin yavru sazanı Almus Barajı’na bıraktı. Vali Hatipoğlu, “Doğayı koruma ve ekosistemi destekleme adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Esnafla çay sohbeti
Göle ilçesinde bir dizi toplantı ve ziyaret gerçekleştiren Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, esnaf ve vatandaşlarla çarşıda çay eşliğinde sohbet etti.
Van'a ilk yer altı sulama göleti yapılıyor
DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından Van'da ilk defa yer altı sulama göleti inşaa ediliyor.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Göle Kaymakamı Haluk Koç, 22’inci Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı.
Vali Öner, eşi Zehra Mine Öner ile birlikte, Göle ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin birlikte organize ettiği 22’inci Ulusal Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı.
Çevre temizliği yaptılar
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, il protokolü ile birlikte Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzün organize ettiği etkinliğe katıldı.
Köyün 100 yıllık su sorunu çözüldü
Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt'un 1200 nüfuslu Konursu Köyü'nün 100 yıllık su sorunun çözüldüğünü belirterek, yapılan göletin tarıma da ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.
“Sulu tarımla çiftçimizin üretimi artacak, yüzü gülecek”
Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında, DSİ 17. Bölge Müdürlüğündeki toplantıda Van’a yapılan ve yapılacak olan sulama göletleri, taşkın koruma yatırımları ile hayvan içme suyu projeleri değerlendirildi.
Vedat Yılmaz
Beypazarı Kaymakamı
“Gece gündüz demeden çalışıyoruz”
Sivas İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fikret Doğruyol başkanlığında başladı.
Mustafa TUTULMAZ
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
DAP hibe destekleriyle tarım ve hayvancılığa değer katıyor
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) 2023 yılında tarım ve hayvancılık sektöründe desteklenecek projeleri belirledi.
İpekyolu’nun vizyon projeleri hayata geçiyor
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın beraberinde, Belediye meclis üyeleri, merkez 20 mahalle muhtarı ve Ak Parti İpekyolu İlçe yönetimiyle birlikte ilçede hayata geçecek vizyon projeleri gezerek yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.