Arama
Arama Sonuçları
Kırşehir'e atanan Vali Demiryürek, göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir'e atanan Vali Murat Sefa Demiryürek, görevine başladı. vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demiryürek, "İnsanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacak" dedi.
Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu törenle açıldı. Açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı birlikte yaptı.
İskenderun'da maymun çiçeği iddiası!
"Hatay İskenderun Devlet Hastanesi’nde maymun çiçeği vakası görüldü" şeklinde çıkan iddialara Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, son noktayı koydu.
Hatay'ın yeniden ihyası için sahayı incelediler
Hatay'ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentin yeniden ihya, imar ve inşa çalışmaları hakkında Vali Mustafa Masatlı'dan bilgi aldı.
"Kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz"
İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Onur Emir ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Cesaretle görev yapan kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz" dedi.
Şafak Karaca, Feke Kaymakamlığına görevlendirildi
111. dönem kaymakam adaylarından Şafak Karaca, Adana Feke Kaymakamlığına görevlendirildi.
Şafak Karaca
Feke Kaymakamı
Metehan, kaymakam abisini beklerken uyuya kaldı
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, her hafta Salı ve Perşembe günleri İskenderun’da depremde yetim ve öksüz kalan çocukları ziyaret ediyor.
Afyon depremzedelerin her zaman yanında oldu
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için devlet ve millet seferber olurken, Afyonkarahisar da bu seferberliğe dahil olmuştu. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı 2 aydan fazla deprem bölgesinde görev yaparken Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han da depremin ilk gününden itibaren gittiği bölgede büyük fedakarlıkla 68 gün boyunca yaraları sarmak için gayret sarf etmişti.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
Rekor kıran yelkencileri limanda karşıladı
Fenerbahçe Doğuş Yelken Ekibi, rekor kırmak için Artvin Hopa Limanı'ndan başladığı Türkiye turunu Hatay İskenderun Limanı'na vararak tamamladı. 1600 mil mesafeli deniz seyrini tamamlayan ekibi, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek karşıladı.
Büşra Güllü Özpınar
Dumlupınar Kaymakamı
İskenderun'da 588 bina mahkemelik olduğu için yıkılamıyor
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin en çok etkilediği kentlerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde binaların kontrollü olarak yıkımı sürüyor. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ağır hasar alan binaların yüzde 87,41’inin yıkımının yapıldığını, kalan 588 binanın da hukuki sürecin tamamlanmasının ardından yıkımının gerçekleştirileceğini söyledi.
“Köyden kente göçü önleyeceğiz”
Köy ziyaretlerine devam eden Edirne Valisi Yunus Sezer, köylerdeki tarım nüfusunun 58-60 yaş aralığına yükseldiğini söyledi. Vali Sezer, “Köylerimizdeki göçü önlemek için tarıma dayalı OSB’lerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
“Aileye umut, topluma hayat”
Tokat Valiliği öncülüğünde kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik hayata geçirilen Beyaz Ev Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak” dedi.
Ders saatinde yıkıma soruşturma
Hatay İskenderun’da okulun karşısında bulunan ve depremde ağır hasar gören binanın öğrencilerin teneffüs saatinde yapılan yıkımıyla ilgili Kaymakam Murat Sefa Demiryürek soruşturma açtı.
Ali Koç, depremzede çocuklara forma gönderdi
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, depremzede çocuklara forma gönderdi. Formaları Hatay'ın İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek çocuklara teslim etti.
“Allah şehitlerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun”
Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar’ın eşi Esma Sağar ve İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, birlikte vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin en kıymetli emanetleri olan ailelerini ziyaret etti.
Depremde kaybettiği çocukları ve eşinin adını yaptıracağı okulda yaşatacak
Hayırsever Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 6 Şubat depreminde 10 gün enkaz başında bekledikten sonra kaybettiği ikiz çocukları Zeynep ve Deniz ile eşi Cavide Şahutoğlu’nun adını yaptıracağı ortaokulda yaşatacak.
Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı
Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da İsrail’in saldırıları ile şehit olan Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Vali Masatlı, İskenderun Kaymakamı Demiryürek ve vali yardımcıları vatandaşlarla birlikte saf tuttu.
Erkan Minuz
Orta Kaymakamı
Deprem sonrasında 'Devletimizin hizmetinizdeyiz' diyenleri unutmadı
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, depremlerden sonra depo ve lojistik imkanlarını vatandaşa hizmet için kaymakamlığa tahsis eden hayırsever iş insanlarını teşekkür belgesi ile onurlandırdı.
Vali Masatlı'nın Hatay heyeti ile yoğun Ankara mesaisi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ilin yöneticileri ile birlikte Ankara çıkarması yaptı. Bakanları tek tek ziyaret eden Hatay heyeti, deprem sonrasında ilin yaralarının sarılması adına yapılacakları en üst seviyede masaya yatırdı.
Kaymakam adayı Büşra Güllü’nün mutlu günü
111. dönem kaymakam adaylarından Büşra Güllü, Hasan Özpınar’la hayatını birleştirerek, dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitliğini Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden yaptı.
Hataylı balıkçılar dualarla “vira bismillah” dedi
Hatay’da balık av sezonu açılışı, Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arsuz Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katıldığı törende bolluk ve bereket duaları ile ilk ağlar denizle buluştu.
Hatay’ın ‘su ve alt yapı’ sorunu masaya yatırıldı
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in ev sahipliğinde, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel tarafından organize edilen ‘Su ve Altyapı’ konulu değerlendirme toplantısı, Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.
Hatay’ın ihyası için yeni bir dönem başlıyor
Deprem bölgesi olan Hatay’ın ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 17 Temmuz’da başlattığı ‘Yerinde dönüşüm’ projesiyle Hatay yeniden ayağa kaldırılıyor.
Kaymakamın eski telefonuyla dolandırıcılık uyarası!
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in Urla Kaymakamlığı döneminde kullandığı 2017 yılında görüşmeye kapattığı telefon hattının whatsapp üzerinden dolandırıcılık girişimleri bulunulduğu bildirildi.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Şehit Aileleri Ve Vatandaşlarla Bayramlaştı.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, vatandaşlar ile bir araya gelerek bayramlarını tebrik etti. Kentte incelemeler yaparak halkın taleplerini ve problemlerini dinledi.
İskenderun'da enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, depremde ağır hasar gördüğü yönündeki tespitler kesinleşen 2.349 binada bulunan 15.482 bağımsız bölümün yıkılarak enkazlarının kaldırılması çalışmalarına başladıklarını söyledi.