Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Vali Buhara, Murat’ın hayalini gerçekleştirdi
Evde eğitim gören 11 yaşındaki Murat Dağdeviren yarıyıl karnesini evine getiren Kırşehir Valisi H. Mete Buhara'dan bir istekte bulunmuştu. İsteği ise Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi ile tanışmaktı. Vali Buhara, Murat’ın hayalini gerçekleştirdi.
Öğrencilerin heyecanına ortak oldular
2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi başladı, 15 günlük ara tatil sona erdi. Milyonlarca öğrenci de bugün yeniden ders başı yaptı. Okulun ilk günü okulları ziyaret eden valiler ve kaymakamlar da, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Şehidin emaneti minik Sümeyye’nin velisi oldu
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Şehit Uzman Çavuş Polat Özbek’in kızı Sümeyye Özbek’i Valilik makamında misafir etti. İlk karne heyecanını Vali Kumbuzoğlu ile paylaşan Özbek karnesindeki ‘Pekiyi’leri gösterip sevincini dile getirdi.
Minik Asya’nın isteğini kırmadı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, sömestr karne töreninde kendisini evine davet eden Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu öğrencisi Asya Şimşek ve ailesini ziyaret etti.
Karnesini alan İpek valiyi görmek istedi
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, kendisine karnesini göstermek isteyen İpek Nur ile bir araya geldi. İpek'in karnesini inceleyen Vali Çeber, kendisini de tebrik etti.
Karne hediyeleri bu sefer ayaklarına geldi
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Halıören Köyü’nde yaşayan Bülbülcü ailesinin 4 kızının karne hediyesi ayaklarına geldi. İlçedeki her vatandaşın taziyesine katılan Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Halıören Köyü’ndeki taziye ziyaretinin ardından hanelere de misafir olarak hemşehrilerinin dertlerine ortak oldu.
Halk gününe karnesiyle gelen çocuğa hediye verdi
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, makamında halk günü düzenlendi. Halk gününe gelen bir çocuk, Vali Özkan'a karnesini gösterdi. Vali Özkan, çocuğu başarısında dolayı tebrik ederek, karne hediyesi verdi.
"Tatile çıkıyoruz"
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının yarıyıl tatili nedeniyle Orhan Şaik Gökyay İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.
“Birbirimize candan bağlıyız”
Yozgat Aydıncık Kaymakamı Alperen Yıldırım, Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kaymakam Yıldırım, Aydıncıklıları Hükümet Konağı yanındaki Kızılay seyyar kan bağış aracında kan vermeye davet etti.
Takdir alan 30 bin öğrenciye kitap gönderdi
Van Valisi Ozan Balcı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısında takdir belgesi alan 30 bin öğrenciye PTT aracılığıyla kitap gönderdi.
"Şimdi dinlenme ve kitap okuma zamanı"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ara tatile giren öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Öğrencilere karnelerini veren Vali Usta, "Bingöl'de 384 okulda iki haftalık tatile giren 60 bin 77 öğrencimizi kutluyorum. Şimdi dinlenme ve bolca kitap okuma zamanı" dedi.
Halk Günü'nde vatandaşların yüzünü güldürdü
Her hafta çarşamba günlerini “Halk Günü”ne ayıran Ordu Valisi Tuncay Sonel, vatandaşların sorun, sıkıntı, şikâyet ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.
Kitapların arasında şehirlerini bulacaklar
İlkokul ve ortaokul öğrencilerine Afyonkarahisar’ı tanıtan iki kitabı hediye eden Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Bu kitap projesinin amacı çocuklarımızın kitap okumayı alışkanlık haline getirmesini teşvik etmek ve şehrimizin millî, manevi ve kültürel değerlerini daha yakından tanımalarını sağlamak” dedi.
"Kadın demek, kalkınma demek"
Sultandağı ziyaretinde tekstil ve kuru meyve tesislerini ziyaret ederek çalışan kadınlarla sohbet eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Bölgemizin tarımsal değeri çok yüksek. Bu değerin üretiminde kadınların emeği ise çok büyük” dedi.
Öğrencileri sömestr tatiline motive ederek uğurladı
Ülke genelindeki öğrenciler gibi Şanlıurfa Hilvan'da bulunan yaklaşık 12.000 öğrenci de bugün karne coşkusu yaşadı.
Karnelerini hastanede aldılar
2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının son gününde hastane sınıflarında de karne heyecanı yaşandı.
Ziller tatil için çaldı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, karne gününde Py. Çvş. Mehmet Uyar İlköğretim Okulunu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.
Vali işitme engelli öğrencinin elini öperek karnesini verdi
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, işitme engelliler okulunda öğrencilere karne dağıttı. Sınıfları tek tek dolaşarak miniklere karnelerini dağıtan Vali, bazı öğrencilere ellerini öperek karnelerini verdi.
Her mezun için bir fidan!
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 2021-2022 eğitim öğretim yılının son gününde Vali Ali Yerlikaya Ortaokulu öğrencilerinin karne sevincine ve 8. sınıf öğrencilerinin mezuniyet heyecanına ortak oldu. Törende her mezun öğrenci için bir fidan dikildi.
Karne öğrenciden şenlik Valilik ve belediyeden!
Hakkari Valiliği ve Belediyesi işbirliği ile 2021-2022 eğitim ve öğretim dönemini tamamlayarak karnelerini alacak öğrenciler için 2 bin 800 rakımda karne şenliği düzenlendi.