Arama
Arama Sonuçları
Vali, gençlere köfte ekmek hazırladı
Bakı Gölü Gençlik Kampını ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gençlere ekmek arası köfte ikram etti.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında şehitler anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Türkiye genelindeki il ve ilçelerde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Selin vurduğu Söke'de inceleme yaptılar
Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak sele oldu. Sele kapılan 2 kişi öldü, kaybolduğu bildirilen 2 kişi için arama çalışması başlatıldı. Vali Yakup Canbolat ve Kuşadası Kaymakamı-Söke Kaymakam Vekili İbrahim Keklik de bölgede inceleme yaptı.
Erzincan Valisi rafting yaptı
Karasu Nehrinde rafting yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yıllar önce aynı sularda rafting yapan Eski Erzincan Valisi Vali Recep Yazıcıoğlu’nu hatırlattı.
1.2 milyar lira gelir bekleniyor
Muş Valisi Avni Çakır, "Bereket Hasadı Zamanı" programı kapsamında merkeze bağlı Alican Köyü kırsalında düzenlenen karpuz hasadına katıldı.
Hilvan'dan rekorla ayrılıyor
24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan mülki idare amirleri atama kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına mülkiye müfettişi olarak atanan Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 3 yıl 1 ay görev süresi ile Hilvan'da son 83 yılda en fazla görev yapan kaymakam oldu.
Karayolu işçilerine karpuz ikramı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Karayolları ekipleri tarafından Gürün ilçesi Mağara-Karaören köyü yolunda devam eden yol iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.
“Her zaman gençlerin yanındayız”
Gençler ve çocuklar için yapılan yatırımların açılışlarını yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Her zaman gençlerimizin yanında olacağız” dedi.
150 bin ton karpuzun hasat zamanı
Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve özellikleriyle dünyaya nam salmış Diyarbakır karpuzunun ilk hasadı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla yapıldı.
Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Bekir Dınkırcı
Ataşehir Kaymakamı
Öğrencileri gümrükte ağırladı
Edirne İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, 8. sınıf öğrencilerini İpsala Gümrüğü’nde ağırlayarak, gümrükteki iş ve işlemler hakkında bilgilendirdi.
Musa Ayyıldız
Varto Kaymakamı
Vali talimat verdi, Kaymakam düşündü, okul da üretti
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın talimatı doğrultusunda üzerinde tüm ilçelerin çalıştığı "1000 fikir 1000 proje" uygulaması kapsamında Hilvan ilçesinde var olan kaynakların etkin kullanımı suretiyle Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi bünyesinde bulunan fırında Regaib Kandili için kandil simidi üretildi.
“Jandarma sadece bir kolluk teşkilatı değildir”
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamlığı, kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, 14 parçadan oluşan temizlik seti dağıttı. Dağıtıma yardımcı olan jandarma personeli de, ordu-millet kaynaşmasına katkıda bulundu.
Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İpsala'da düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katılarak, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı.
Diyarbakır’da 'Karpuz Festivali' zamanı
Diyarbakır'da düzenlenen 12. Diyarbakır Karpuz Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatılırken, karpuzlar develer ile festival alanına taşındı. En büyüğü ise 51 kilo 400 gram ile sahnede yerini aldı.
‘Öğreniyorum, üretiyorum, paylaşıyorum’
Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka, “Doğayla El Ele Öğreniyorum, Üretiyorum, Paylaşıyorum" projesi kapsamında Uğur Mumcu Parkında 4000 metrekarelik alanda Organik Sebze ve Çilek Yetiştiriciliği ile aracılık kapsamında üretilen ürünlerin hasat etkinliğine katıldı.
298 bin kişi soyadını, 134 bin kişi adını değiştirdi
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurularında son tarihin 24 Aralık 2022 olduğunu duyurdu. Başvurular e-Devlet aracılığıyla da yapılabilecek. Bu kapsamda mahkeme kararına gerek kalmadan bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi.
Vali Sonel, işçilerle fındık topladı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındık bahçesinde işçilerle birlikte fındık topladı. Çok hızlı bir şekilde fındık topladığı görülen Vali Sonel, iş sonunda karpuz keserek işçilere ikram etti.
Bafra Ovası'nda karpuz günü
Samsun'un Bafra ilçesinde karpuz hasadının başlamasıyla birlikte tarla günü düzenlendi. Bafra Ovası'nda bu sezon 80 bin ton karpuz, 40 bin ton kavun rekoltesi bekleniyor.
Dr. Nurtaç ARSLAN
Bartın Valisi
Özkan DEMİR
Elbistan Kaymakamı
Burak ÇİMŞİR
Arhavi Kaymakamı
Ekrem Ender Ergün
Kahramanmaraş Vali Yardımcısı