Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Kaymakam, üreticiden alınan domates fiyatlarına sitem etti
Domates üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, "Fiyatlar çok kötü, 2 TL. Fabrikalara, sözleşmelerine uymanın iş ahlakının bir gereği olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.
Ürünlerin tarlada kalmaması için önemli hamle
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, arz fazlası ürünlerin tarlada kalmaması, meyve ve sebzelerin tarladan tüketiciye ulaştırılması için zincir market temsilcileriyle görüştü.
Ulusal ve yerel marketlere Validen uyarı: Ciddi adım atmamız gerekiyor
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’de hizmet veren ulusal ve yerel market zincir yetkilileriyle bir araya geldi.
Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını açıklayan Vali, vatandaşları uyardı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiçbir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Herhangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.
"Fiyat aykırılıklarını 175'e bildirin"
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın talimatları doğrultusunda kent genelinde fiyat etiketleri, haksız fiyat artışı, gramaj ve fiyat listelerine yönelik denetim yapıldı. Vali Kızılkaya, "Gördüğümüz fiyat aykırılıklarını 175'e bildirin" dedi.
İstanbul Valiliği, 30 bin bebeğin ihtiyacını karşılayacak
İstanbul Valiliği, “GözBEBEĞİMİZ İstanbul” projesi ile ailelere destek olacak. Vali Davut Gül, projeyle İstanbul’da doğan 30 bin bebeğin, bebek bezi ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
Kartpostallık lale bahçelerinde üretim
Kazımkarabekir Kaymakamı Salih Kaya, 55 dekar alana ekilen soğanlı lale üretim merkezini ziyaret ederek, süreç hakkında bilgi aldı.
Vali Şıldak Barış Pınarı bölgesinde
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Barış Pınarı Harekâtıyla terörden arındırılan Telabyad’da incelemelerde bulundu.
“Depremzedelere dağıtılan yardımların hepsi kayıt altında”
Gaziantep Valiliği, bazı basın ve sosyal medya mecralarında depremzede vatandaşlara gönderilen yardımların depolarda saklandığı ve seçim rüşveti olarak depremzede olmayanlara dağıtıldığı şeklinde ithamlara yer verilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
“Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayana kadar çalışmalarımız sürecek”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Konteyner Kentte incelemelerde bulunarak, konteynerlerde kalan depremzede vatandaşlarla görüştü. Ziyarette İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut da yer aldı.
Sosyal marketler, depremzedelerin hizmetinde
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, depremde evleri yıkılmış ya da ağır hasar görmüş vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabildiği Sosyal Marketlerde incelemelerde bulundu.
Zor günlerinde acılarını paylaştı
Afet koordinasyon çalışmaları için Kahramanmaraş Nurhak'ta görevli Bolu Valisi Erkan Kılıç, afetzedelerin zor günlerinde acılarını paylaşıyor.
“Her geçen gün daha da iyileşiyoruz”
Kahramanmaraş depreminin merkez üssü Elbistan’da depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük bir gayretle koordinatörlük görevini yürüten Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacağı sosyal markette vatandaşlarla bir araya gelerek, “Her geçen gün daha da iyileşiyoruz” dedi.
Dertlere derman olmaya çalışılıyor
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Koordinatör Vali olarak bulunduğu Adıyaman'ın Besni İlçesi’nde, Güneykaş, Aşağıçöplü ve Çilboğaz köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
Depremzedelerin sıkıntılarını dinledi
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdüren Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, merkez mahallelerde yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret etti.
“Depremzede misafirlerimiz, bizim baş tacımızdır”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ve Çamaş ilçelerinde misafir edilen depremzede aileler ile iftar programında bir araya gelerek, “Depremzede misafirlerimiz, bizim baş tacımızdır” dedi.
Türkoğlu’nda normalleşme çalışmalarına devam
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, konteyner kent, geçici çarşı ve AFAD deposunda incelemelerde bulundu.
“Kendi yaralarımızı sararken komşu illeri unutmuyoruz”
Şanlıurfa Valiliği, komşu il Adıyaman’da depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal market açıyor. Hazırlıkları süren ve çadırın üzerinde “Bu sosyal market kardeş il Şanlıurfa tarafından desteklenmektedir” yazısının yer aldığı marketle Adıyaman’ın yaralarının sarılmasına Şanlıurfa destek verecek.
Minik depremzedeye bebek arabası
Kahramanmaraş Nurhak koordinatörü Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, ilçe merkezinde kurulan çadır kentte geçici konaklayan minik depremzede "Ayaz" bebeğin ailesini ziyaret etti.
Sosyal market depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamlığı’nın kurduğu ve depremzede vatandaşların gıda, giyim ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçlarını karşılayan sosyal marketi ziyaret ederek, marketteki depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Gece gündüz depremzedeler için seferber
Hatay’da koordinasyon görevi yürüten Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, depremlerde mağdur olan vatandaşlara yardımcı olmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan mülki idare amirlerinden.
Depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulunarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.
“Yardımların dağıtılmasında ayrımcılık sözkonusu değil”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, afet bölgesinde yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarına cevap vererek, "Burada Sünni ve Alevi kardeşlerimiz var. Burada herkes var. 'Oraya çadır veriyorlar, buraya çadır vermiyor'. Bunun yapılması insanlık dışı. Böyle bir şey yapılabilir mi? En çok çadır Hatay'a geldi" ifadelerini kullandı.
Depremzedeler ihtiyaçlarını 'sosyal market'ten karşılıyor
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Siirt'te, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.
“Tüm gücümüzle depremzedelerin yanındayız”
Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Deprem bölgesinden Muğla’ya gelen misafirlerimize yeme içme ve barınma hizmetinin en iyisini sunabilmek için tüm gücümüzle sahada ve depremzede vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.
“Paylaşmak en büyük zenginlik”
Giresun Valisi Enver Ünlü, Valiliğin başlattığı "Askıda Gıda" kampanyasına destek veren zincir marketlere teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
Depremzedeler için ‘sosyal market’
Bartın Valiliği koordinesinde Bartın’da misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için “Sosyal Market” açıldı.
"Depremzedelere yardım için canla başla çalışıyoruz”
Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin yaraları el birliği ile hızla sarılmaya devam ediyor.
“Devlet millet el ele yaraları saracağız”
Muğla Valisi Orhan Tavlı deprem bölgesinden Muğla’ya tahliye edilen ve Fethiye’deki Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan depremzedelerle bir araya geldi.