“Gençlerden tek beklentimiz gayret göstermeleri”;

“Gençlerden tek beklentimiz gayret göstermeleri”

Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına katılan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Gençlerden tek beklentimiz cennet vatanımızı ve kadim medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilmek için gayret göstermeleridir” dedi....

Resim

AÇILIŞI DUALARLA YAPILDI

Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılışa Vali Enver Ünlü’nün yanı sıra 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Eski Bakanı İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Baro Başkanı Av. Ümit Rona, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Enver Ünlü açılışta yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin; saygın, başarılı, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgilenen yaşayacakları zamanın bilgi ve becerileriyle donanmış, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren bir nesil olabilmeleri için çalışıyoruz ve çalışmaya da kararlılıkla devam edeceğiz. Bu anlamda Manisa'mızda gerek Büyükşehir belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimiz her yaştan vatandaşımıza en güzel hizmeti götürmek için vizyon projelere imza atmaya devam ediyorlar. Bu sayede Manisa'mız güzelleşmeye, gelişmeye ve medeniyet kenti olmaya devam ediyor. Bu çalışmalar, bu merkezler önümüzdeki dönemlerde artarak devam edecektir, buna da yürekten inanıyorum” dedi.

Resim

"BUNDAN SONRA SORUMLULUK GENÇLERİN OMUZLARINDA"

Gençlerden tek beklentilerinin cennet vatanımızı ve kadim medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilmek için gayret göstermeleri olduğunu belirten Vali Ünlü, “Çünkü bu uğurda başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtarılması ve korunması adına kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaparak canlarını ortaya koymuşlardır. Bundan sonra da sorumluluk bizlerin ve genç kardeşlerimizin omuzlarındadır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılında böylesine güzel bir hizmeti Şehzadeler ilçemize kazandıran gençlerimize inanan ve onlara böylesine güzel imkanlar sunan Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik’e ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gençlik merkezi ve millet kütüphanesinin şehzadeler ilçemize, Manisa'mıza, ülkemize ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinize en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Resim

Daha sonra Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi sınıfları gezildi.

Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesi içerisinde Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanesi, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonu yer alıyor.

10 bin kitabin yer aldığı Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanesi’nin 7/24 hizmet vereceği, kütüphanede belli saatlerde ücretsiz çay ve çorba ikramlarının yapılacağı bilgisi verildi.

Ayrıca Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’nde 15 sınıfın bulunduğu, bu sınıflardan 8'inde LGS'ye hazırlık, 7. ve 8. sınıflara yönelik diğer kursların olduğu, geriye kalan kısımda ise eğitim atölyeleri ve idari ofislerin yer aldığı kaydedildi.

Robotik kodlama, yazarlık, matematik ve müzik gibi çeşitli atölyelerin yer aldığı merkezde 150 kişinin aynı anda faydalanabileceği Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonunun olduğu ifade edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum