Arama
Arama Sonuçları
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
Bilecik tarihinin en büyük tatbikatı yapıldı
Bilecik’te 150 personelin katılımıyla arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatı izleyen Vali Şefik Aygöl, "Bilecik'te bugüne kadar yapılmış en büyük tatbikatı gerçekleştirdik. Gerçeği aratmayan kalitede bir tatbikat yaptık" dedi.
328 bin Euro’luk Roboto Projesi
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas İl Özel İdaresi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünün destekleri ve İŞGEM işbirliğinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Avrupa Birliği destekli Roboto Projesinin açılışı yapıldı.
Emekli öğretmenlerden anlamlı bağış
Sivas'ta 26 yıllık öğretmenlik yaşamlarının ardından emekli olan Filiz - Mehmet Çelik çifti, aldıkları 1 milyon liralık emekli ikramiyelerini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile AFAD'a bağışladı.
Öğrencilerin heyecanına ortak oldular
2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi başladı, 15 günlük ara tatil sona erdi. Milyonlarca öğrenci de bugün yeniden ders başı yaptı. Okulun ilk günü okulları ziyaret eden valiler ve kaymakamlar da, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
“Eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Dijital devrim ile birlikte dünyada kartların yeniden dağıtıldığını belirten Vali Şahin, “Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz” dedi.
“Tevazu, samimiyet ve gayret ile…”
Tevazu, samimiyet ve gayret ile ziyaretlerine devam eden Erzurum Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Erzincan Kapı Caddesi’nde bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorun ve taleplerini yerinde dinledi.
Bingöl eğitimi için önemli adım
MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ve beraberindekiler, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret etti. Vali Usta, "Bingöl'ün eğitimdeki başarılarını artırmak adına yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. İlimizin eğitim alanındaki potansiyelini daha da güçlendirmek adına önemli bir adım oldu" dedi.
Öğrencilerin eğlencesine katıldı
Kayseri Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin oyunlarına eşlik eden Kaymakam Kaya, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi.
Öğrencileri okullarına makam aracıyla gönderdi
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, sabah kendisini ziyarete gelen öğrencileri okullarına valilik makam aracıyla gönderdi.
Bir hışımla geldi geçti Recep Yazıcıoğlu
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan'da yardımcılığını yapan en yakın çalışma arkadaşı, eski Vali Orhan Öztürk, ölüm yıldönümünde Vali Yazıcıoğlu’nu anlattı: BİR HIŞIMLA GELDİ GEÇTİ RECEP YAZICIOĞLU
Bakanlıktan Valiliklere yeni öğretim yılı genelgesi
İçişleri Bakanlığı’nca 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderildi.
Deprem bölgesindeki tüm ilçelerde ders zili çaldı
Ara tatil sona erdi, okul zili bugün yeniden çaldı. Kademeli olarak eğitim öğretime başlayan deprem bölgesinde, okulların açılmadığı il ve ilçe kalmadı.
Depremlerdeki can kaybı 45 bini geçti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.
Deprem bölgesine 387 bin çadır gönderildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 bin 44 kişinin hayatını kaybettiğini, bölgeye sevk edilen 387 bin çadırın 172 bininin kurulduğunu açıkladı.
196 bin afetzede başka illere göç etti
Depremde 31 bin 974 kişinin vefat ettiğini açıklayan AFAD, 196 bin afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiğini duyurdu.
2 bin artçı deprem oldu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.
Köylerde 'Bir Dem Bin Kelam' sohbeti
Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşık geleneğinin devamı, birlik beraberliğin pekiştirilmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşlarla ilişkileri canlı tutmak için Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan, 'Bir Dem Bin Kelam' projesinin ilki Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde başladı.
Sanal bahis ve kumar operasyonunda 101 gözaltı
10 ay önce öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, onun eşi ve kumarhane müdürünün de aralarında bulunduğu suç örgütüne ait kripto varlık hesaplarına para gönderenlere yönelik operasyon düzenlendi.
Öğretmenler akıl ve zeka oyunlarında yarıştı
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Valiliği ve TAZOF işbirliği ile Türkiye'de ilk defa düzenlenen Öğretmenler Günü Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'na katıldı.
Yaş alanlarla pazar sabahı muhabbeti
Diyarbakır Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, pazar mesaisine yaşlıların hal ve hatırlarını sorarak ve onlarla hasbihal ederek başladı.
Öğrencilerin sofralarına misafir oldu
Kayseri Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Güner, lise pansiyonunda öğrencilerle bir araya gelerek, sofralarına misafir oldu.
Kütahya kırsalı kamerayla donatılacak
Kütahya’da kırsal alandaki 102 kritik noktaya yüksek çözünürlüklü 194 kamera yerleştirilecek. 7/24 güvenliğe katkı sağlayacak sistemin Türkiye’de il olarak ilk kez Kütahya’da uygulandığını belirten Vali Ali Çelik, “Suç ve suçluyla mücadelemizde ciddi anlamda güç katacak” dedi.
Vali’den 15 Temmuz şehidine vefa
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 15 Temmuz gecesi Arnavutköy Topkule Kışlası’na girmek isterken darbeci askerlerin ateş açması sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Serdar Gökbayrak’ın isminin Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilçede bulunan bir köprüye verileceğini açıkladı.
Komandoları Suriye’ye Vali ve aileleri uğurladı
Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 48 komando, Suriye'nin Mebruka kentine dualarla uğurlandı. Kur’an tilaveti ve Komando Andı sonrası aileleri ile vedalaşan komandolar Vali Ekrem Canalp’in “Allah yar ve yardımcınız olsun” duasıyla Suriye’ye yola çıktı.
Şanlıurfa’da 4 bin 400 robot yarışıyor!
Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 12 kategoride düzenlenen yarışmada 4 bin 397 robot yarıştırılıyor.
Mesleki eğitimin kalbi 4 gün Şanlıurfa'da atacak
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa'da "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganı ile yarın başlayacak 14. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması ile Türkiye'nin mesleki eğitimdeki kalbinin 4 gün boyunca Şanlıurfa'da atacağını söyledi.
Funda KOCABIYIK
Vali/Mülkiye Başmüfettişi
Atık malzemelerden kütüphane kurdular!
Sivas'ta öğrenci ve öğretmenler, kullanılmayan otomobil ve bisikletin de aralarında bulunduğu birçok atık malzemeyi değerlendirerek "Geri Dönüşüm Kütüphanesi" kurdu.