Arama
Arama Sonuçları
8. sınıf öğrencilerine moral verdi: “Başarılı olacağınıza inanıyorum”
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Liselere Geçiş Sistemi sınavı öncesinde, sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencileriyle kariyer ve motivasyon söyleşisinde bir araya gelerek tecrübelerini aktardı.
Şanlıurfa’daki merkez, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezini ziyaret etti.
Kur’an kursları arası kardeşlik futbol turnuvası
Rize Müftülüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren 38 Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlaması, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarına vesile olması, dini ve ahlaki değerleri sporla bir araya getirerek çevresindeki gençlere örnek olması amacıyla Kur’an kursları arası futbol turnuvası düzenlenecek.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Öğrencileri motive etti
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Avsallar Ortaokulu ve Avsallar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
"Mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hedeflerimiz var"
Konya Valiliği Koordinasyonunda “Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme” iş birliği protokolü imzalandı. Vali Vahdettin Özkan, "Dünyadaki rekabet gücümüzü arttırmanın en önemli yolu eğitim kalitesini arttırmamızdır. Şehrimizde özellikle mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili çok net hedeflerimiz var" dedi.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
Palandöken’de kayak keyfi
Şehrin milli sporu olan kayak öğrenmeye başlayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, aldığı ilk derslerin semeresini kısa sürede aldı. Vali Çiftçi, hocalarının nezaretinde Palandöken’de kayak keyfi yaşadı.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.
"Ülkemizin, eğitimli insan gücüne ihtiyacı var"
Hatay'ın Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, LGS, TYT ve AYT sınavına girecek öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakam Yılmaz, "Emeklerinizin karşılığınızı alacağınıza inanıyorum. Ülkemizin, eğitimli ve yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var" dedi.
Öğrencilere kitap hediye etti
Ankara'nın Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Kaymakam Tunç, öğrencilere Ali Fuat Başgil'in “Gençlerle Baş Başa” eserini hediye etti.
Proje ile eğitim başarısı artırılacak
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayesinde Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Eğitim Kenti Karabük" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.
"Öğretmenlerimizin gayreti eğitim kalitemizi belirleyecek"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Öğretmenlerimizi Dinliyoruz Buluşmaları kapsamında Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleriyle bir araya geldi. Vali Özarslan, "Bizler öğretmenlerimize her bakımdan destek olacağız. Çünkü öğretmenlerimizin gayreti ve çabası eğitim kalitemizi belirleyecektir" dedi.
Gençleri Ihlara Vadisi’nde gezdirdi
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, KYK öğrencileriyle Ihlara Vadisi'nde Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlerin moral ve motivasyonunu artıran Kaymakam Taşavlı, bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini söyledi.
Öğrencilere akşam çayına gittiler
Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl, Fen Lisesi pansiyonunda öğrencilerin akşam çayı davetine katıldı. Vali Aygöl, “Bilecik Fen Lisesi’ndeki yatılı kalan yavrularımız ve onları yalnız bırakmayan yatılı olmayan arkadaşlarının aileleriyle birlikte verimli güzel bir gece geçirdik” dedi.
Öğretmenlerin eğitim seminerine katıldı
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, BİL-EN Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon Programı çerçevesinde gerçekleştirilen ve Merkez ilçelerindeki 41 rehber öğretmenin yer aldığı “Öğrencinin Kendini Tanıması ve Hedef Belirlemesi ile Yeteneklerini Keşfetme” seminerine katıldı.
Konteyner kentte çocuklara bisiklet
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Acıbadem Konteyner Kentte yaşayan depremzede çocukları bisikletle sevindirerek, çocukların moral ve motivasyonlarını artırdı.
"Eğitim birinci önceliğimiz"
Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, ders başı yapan öğrencilerle bir araya gelerek, "Eğitim bizim birinci önceliğimiz" dedi.
Hakkarili öğrenciler Çanakkale ve İstanbul’u gezdi
Hakkari Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamındaki resim sergisinin açılışını yapmak üzere gittiği Hakkari Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan tüm lise son sınıf öğrencilerine, İstanbul ve Çanakkale gezisi sözü vermişti. 12 Kasım 2023 tarihinde İstanbul ve Çanakkale gezisine çıkan bu öğrenciler, 17 Kasım 2023 itibariyle Hakkari’ye döndü.
“Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor”
Eğitim yöneticileriyle bir araya gelen ve bir seferberlik havası içinde çalışılmasını isteyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor. Büyük düşüneceğiz, daha derin ufuk çizgisine odaklanacağız ve hep birlikte eğitim alanında çıtayı yükselteceğiz” dedi.
Milletvekilinden Nüfus Müdürü ve personeline özel teşekkür
MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mustafa Güngörlü’ye özel teşekkür mesajı gönderdi.
“Vali olarak kendimi eğitime adadım”
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Başı Toplantısına katılan Vali Hasan Şıldak,” Eğitimle yatıp eğitimle kalkacağız” dedi.
Dağ köyündeki bir çocuğun vali yardımcılığına uzanan hikayesini anlattı
Batman Üniversitesi’nin düzenlediği “Geleceğe Işık Tutan Gerçek Hayattan Başarı Öyküleri” konferansına katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, kendisini can kulağıyla dinleyen Batmanlı öğrencilere Sason ilçesinin bir dağ köyündeki çocuğun Vali Yardımcılığına uzanan hikâyesinin dönüm noktalarını anlattı.
'Yılın Valisi' seçildi
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (Kamu-Der) tarafından "Yılın Valisi" seçildi.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
“Genç nüfusumuzu iyi değerlendirmeliyiz”
Haliliye ilçesinde Ziyaeddin Akbulut Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, öğrencilerden derslerine düzenli ve planlı çalışmalarını istedi.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.
30 okulun inşaatı şubat ayına kadar tamamlanacak
Sabah saatlerinde sürpriz bir okul ziyareti gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “İnşaatı süren 30 kadar okulun yapımını hızlandırarak ikinci döneme yetiştirmek istiyoruz” dedi.
On binlerce aday, Kaymakamlık Sınavı’ndaki belirsizlikten muzdarip
İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan Kaymakam Aday Adaylığı Sınavı için bu yıl henüz bir ilan yapılmamış olması, on binlerce aday adayını endişelendiriyor. Kurum tarafından henüz bir açıklama yapılmamış olması da ayrı bir endişe konusu.