Arama
Arama Sonuçları
Kelkit'in sularına 35 bin kırmızı benekli alabalık salındı
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, kırmızı benekli alabalık salım törenine katıldı. Kaymakam Algın, 35 bin kırmızı benekli alabalığın suya salındığını belirtti.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Böcek avcısı keklikleri doğayla buluşturdu
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Orhan Gazi Karakaş, kınalı keklikleri doğa ile buluşturdu.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
Çankırı'da can dostlarımız için örnek proje
Çankırı Valiliği tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. Başlatılan "Bir Pati de Sen Tut" projesiyle sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu yapılarak, sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi yeniden faaliyette
Çankırı Valiliği ile Ziraat Bankası’nın protokolüyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda geçen yıl uygulanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi yeniden faaliyete geçirildi.
Balık yavruları Abant Gölü ile buluştu
Bolu Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Abant Gölü’ne 3500 adet Abant Alası balık yavrusu bıraktı. Kaymakam Kalaycıoğlu, Abant Gölü’nde balık popülasyonunu artırmak istediklerini belirtti.
Belediyelere sokak hayvanları için talimat verdi
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, "Sokaktaki hayvan popülasyonu sürekli artıyor. Belediyelerimiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma, tedavi etme ve rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik adımları hızla atmalı" dedi.
Gaga Gölü’ne 30 bin sazan balığı yavrusu
Ordu Fatsa Kaymakamı Avni Kula, 30 bin adet sazan balığı yavrusunu Gaga Gölü’nün serin sularıyla buluşturdu.
Sülünleri doğa ile buluşturdu
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Vali Yardımcısı Talha Altuntaş ve Milli Parklar personeli ile birlikte, doğanın korunması ve tür popülasyonunun zenginleştirilmesi için doğaya sülün salımı gerçekleştirdi.
400 kınalı keklik daha doğaya kanat çırptı
Kınalı keklikleri doğa ile buluşturan Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, “Bugün 400, bugüne kadarsa toplam 3025 kınalı keklik Bilecik’in yamaçlarında doğaya kanat çırptı” dedi.
Türkmen Dağı’na 200 keklik bırakıldı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Türkmen Dağı'ndaki yaban hayatının çeşitliliğini korumak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen kekliklerin doğaya salınma etkinliğine katıldı.
‘Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları’ sürecek
Batman Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Valilik himayesinde Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Akademisyen- Öğrenci Buluşmaları’ projesinde görev alan gönüllü akademisyen ve öğretmenleri akşam yemeğinde ağırlayarak, önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için projenin protokolünü yeniledi.
Doğunun en büyük hayvan bakım merkezi tamamlanmak üzere
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, yapımı tamamlanmak üzere olan Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Disleksi hastası çocuklarla, yavru balıkları serin sulara bıraktı
Batman Kozluk’ta balık çeşitliliğin artırılması ve akarsulardaki balık popülasyonunun zenginleştirilmesi amacıyla Garzan Barajı ve Garzan Çayına balık salımı etkinliği düzenlendi.
1 milyon balık yavrusu Fırat Havzasına bırakıldı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla 1 milyon yavru balığı Fırat havzasının sularına bıraktı.
Havuzdan balık yakalayıp baraja bıraktı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Bozova Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda Yavru Balık Hasat Şenliği'ne katıldı. Üretim havuzlarından balık yakalayan Vali Ayhan, yakaladığı balıkları çocuklarla birlikte Atatürk Barajı’na bıraktı.
Çıldır Gölü’ne yavru sazan bıraktı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından göllerde balık popülâsyonunun desteklenmesi amacıyla uygulanan ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Ardahan’da Çıldır Gölü’ne ve diğer göletlere toplamda 1.589.000 adet yavru sazan balığı bırakıldı. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Çıldır Gölünde yavru balıkları suyla buluşturdu.
Türkiye’nin balığı İpsala’da üretiliyor
İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, “Ülkemizdeki gölet ve barajlara salınmak üzere, Su Ürünleri İstasyonumuzda titiz bir çalışmayla rekor düzeyde 8 milyon yavru sazan balığı yetiştirildi” dedi.
Kene avcısı keklikler doğayla buluştu
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla 40 mahallede salımı planlanan 800 keklikten 120 adeti Naip Mahallesi baraj mevkiinde ormanlık alana bırakıldı.
Avrupa'nın en büyük canlı hayvan pazarı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik yaşanan canlı hayvan pazarını gezerek alınan tedbirleri yerinde inceledi.
Kınalı keklikler doğayla buluştu
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, yaban hayatının devamının sağlanması amacıyla 475 kınalı kekliği doğaya saldı.