Arama
Arama Sonuçları
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
Gençlik haftasında bisiklet sürdüler
Çorum'un İskilip ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Kral Kaya Mezarlarının bulunduğu alanda kaya tırmanışı gösterisi ve şehir içi bisiklet turu düzenlendi.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
"İlçe kütüphaneleri 486 bin kitapla zenginleştirildi"
Van'da kütüphane ve kitap adına güzel çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Ozan Balcı, "Kütüphanelerinin kitap varlığı 230 binden, 486 bine çıkarılarak zenginleştirildi" dedi.
Karaelmas Ekspresi’ni madenci korosu uğurladı
Batı Karadeniz’i keşfe çıkmak isteyenler için Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergahında, Karadeniz’in mavisinin ve yeşilinin ortasından geçen Özel Karaelmas Ekspresi İnfo Turu, uğradığı 3 ildeki destinasyonlarının ardından 2. gününde Zonguldak’ta ilgi ve mutlulukla karşılandı.
"Çocukların kitap okumasını çok önemsiyoruz"
1. Van Çocuk Edebiyatı Fuarı’nın açılışına katılan Vali Ozan Balcı, "Kitap okuma çocukken kazanılması gereken bir alışkanlık. Bu yüzden çocukların kitap okumasını çok önemsiyoruz" dedi.
330 okula yeni kütüphanenin kurulduğu Van, kitaba ve kütüphaneye doydu
Van Valisi Ozan Balcı, Koç İlkokuluna yeni yapılan kütüphanenin açılışına katıldı.
Takdir alan 30 bin öğrenciye kitap gönderdi
Van Valisi Ozan Balcı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısında takdir belgesi alan 30 bin öğrenciye PTT aracılığıyla kitap gönderdi.
En çok kitap okuyan öğrencilere ödül
Van Valisi Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il genelinde en çok kitap okuyan ve en güzel kitaplık yapan öğrencileri ödüllendirdi.
Malatya'da feci kaza: 4 ölü, 31 yaralı
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Kazayla ilgili Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yaralı şahısların tedavileri sürüyor. Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır" denildi.
PTT Van’da 80 bin öğrenciye 140 bin kitap götürdü
Van Valisi Ozan Balcı, Kitap Van Projesi Komisyonu ile bir araya geldi. Vali Balcı, kitap isteyen 8️0 bin çocuğa PTT aracılığıyla 140 bin kitap ulaştırıldığını açıkladı.
3 ayda 44 kurumu ziyaret etti
21 Ağustos 2023 tarihinde Ordu Valiliği görevine başlayan Vali Muammer Erol, bugüne kadar 44 kamu kurumunu ziyaret ederek, kurum ziyaretlerini tamamladı.
Hedefi yükseltti, yeni hedef 3 milyon
Okullara 2 milyon kitap dağıtan ve yeni hedefi 3 milyona çıkaran Van Valisi Ozan Balcı, çocukların çantalarında kitap taşımasını ve elma kasasından da olsa bir kitaplığının olmasını istedi.
21 yıl önce yazılan mektup, Vali'ye teslim edildi
Cumhuriyetin 79. yılında Ordu Valisi olarak görev yapan Kemal Yazıcıoğlu, 100. yılda görev yapacak olan Ordu Valisine mektup yazdı. 21 yıl önce kaleme alınan o mektup, bugün Ordu Valisi Muammer Erol'a teslim edildi.
25 yıl sonrasının Çankırı Valisi'ne mektup gönderdi
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, valilikçe yürütülen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çankırı’da 100 Etkinlik” projesi kapsamında düzenlenen ‘Gelecek Yüzyıla Mektup’ etkinliğinde 25 yıl sonranın valisine mektup yazarak PTT'ye teslim etti.
Nüfus müdürlükleri açık
İstanbul Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, vatandaşların T.C. Kimlik Kartı talepleri için Hükümet Konağı’nda bugün de açık olan Sarıyer İlçe Nüfus Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, fedakarca görev yapan nüfus personeline teşekkür etti.
Kitap kurtlarına ödül
Van Valisi Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il genelinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül törenine katılarak, “Hayatı anlamak, hayal kurmak için kitap okumak lazım” dedi.
“Kitabını seç, PTT evine getirsin”
Van Valisi Ozan Balcı, kitap okumak isteyen ve kitaba ulaşamayan tüm öğrencilere kitapvan.gov.tr’den seçecekleri kitapların evlerine ulaştırılacağını söyledi.
Pazar esnafının nabzını tuttu
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Kapalı Halk Pazarı'nı ziyaret ederek, esnafın nabzını tuttu. Vali Makas, esnafa 'Hayırlı işler' diledi.
127 yaşında yaşayan tarih
Batman Valisi Ekrem Canalp, Kozluk Geçitaltı Köyünün 1600 rakımlı Çubuk mezrasını ziyaret ederek 127 yaşındaki yaşayan tarih Reşit Ak’la görüştü.
Kaymakam Erdoğan’dan ilçedeki kurumlara ziyaret
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, ilçedeki kurumları ziyaret etti.
İskenderun'da Cumhuriyet coşkusu!
Hatay’ın İskenderun ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında sahilde düzenlenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği tören büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
‘İhtiyaç sahiplerinin konserveleri bizden’
Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi, her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlar için düzenli olarak konserve ve turşu ürettiklerini söyledi. Beşikçi, “Kendi elimizle yaptığımız konserveleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve evlerinde yalnız yaşayan değerli büyüklerimize ulaştırıyoruz” dedi.
100. yıla özel pul ve zarf
Kütahya Valisi Ali Çelik, PTT A.Ş. ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle Büyük Zafer’in 100. yılı kapsamında, Büyük Zafer'in şehri Kütahya'da düzenlenen Millî Pul Sergisi Palmares Ödül Töreni’ne katıldı.
100. yıla özel Millî Pul Sergisi
Kütahya Valisi Ali Çelik, Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamaları kapsamında PTT ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen, Millî Mücadele ve 2022 Kütahya Millî Pul Sergisi’nin açılışına katıldı. Vali Ali Çelik, “Büyük Zafer’in 100. yılında bu anlamlı serginin kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da olması ayrı bir öneme sahip” dedi.
Pasaport tesliminde hiçbir sorun yaşanmıyor
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bazı gazetelerde yer alan pasaport haberlerinin "sorumlu gazetecilik anlayışından uzak, maksatlı ve dezenformasyon içerikli" olduğunu, pasaport tesliminde herhangi bir sorun yaşanmadığını duyurdu.
Gökay İÇEN
Hatay Vali Yardımcısı
Furkan Korkusuz
Adıyaman Vali Yardımcısı
İhsan MASKAR
Adıyaman Vali Yardımcısı