Arama
Arama Sonuçları
30 sene önce şehit edilen 21 vatandaş dualarla anıldı
Mardin'in Savur ilçesinde 21 Ocak 1994 tarihinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan 21 vatandaş için anma töreni düzenlendi. Törene katılan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Çevik, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.
“Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
Gençlerin beklentilerini dinledi
Mardin'in Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Çevik, ilçede yaşayan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Çevik, gençlerin düşüncelerini, beklentilerini ve projelerini dinledi.
Kömürçukuru’ndan Mehmetçiğe bağış
Hatay Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Mehmetçik için kendi aralarında 31 bin lira para toplayan Kömürçukuru köyü sakinlerini örnek davranışları nedeniyle tebrik etti.
"'Elveda sevgili Savur’ demenin üzüntüsü içindeyim”
Yaklaşık 2,5 yıl Mardin Savur’a Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili olarak hizmet eden ve Kahramanmaraş Pazarcık’a atanan Muhammed Kaya, “Merhaba Sevgili Savur diyerek başladığım Savur ilçemizdeki görevimi 2,5 yılı aşkın bir sürenin ardından "Elveda Sevgili Savur" diyerek sonlandırmanın üzüntüsü içerisindeyim” dedi.
113 kaymakam, vali yardımcılığına atandı
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile 491 mülki idare amirinin görev yeri değişti. Mülki idare amirlerinden 113'ü kaymakamlıktan vali yardımcılığına, 41'i de vali yardımcılığından kaymakamlığa geçti.
Gençlere spor malzemesi dağıttı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen yaz spor okulu projesi kapsamında Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla Artuklu spor salonunda malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Kütüphanede gençlerle söyleşi
Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Prof. Dr. Aziz Sancar İlçe Halk Kütüphanesi’nde Savur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşide gençlerle bir araya geldi.
Şehit annesinin elini öptü
Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini ziyaret ederek, ellerini öptü.
Muhammed Kaya
Pazarcık Kaymakamı
Hatimli teravih geleneği sürüyor
Mardin’in Savur ilçesinde geçen yıl Ramazan ayında başlatılan hatimli teravih namazı bu yıl da 15 Temmuz Şehitler Camii'nde devam ediyor.
Fatih Çevik
Savur Kaymakamı
Cengiz Ayhan
Karatay Kaymakamı
66 çiftçiye 99 ton hibe yem
Mardin Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, yüzde 50 hibe ile 66 çiftçiye 99 ton yem dağıtımına katılarak, çiftçilere hayırlı olmasını diledi.
Muzaffer Şahiner
Bornova Kaymakamı
Çiftçilere yüzde 50 hibeli 3 bin ton yem
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü ortaklığında, yaşanan kuraklık nedeniyle artan yem maliyetlerine karşı hayvan üreticilerini korumak amacıyla yüzde 50 hibe ile 3 bin ton süt yemi dağıttı.
Deprem bölgesinde binlerce vatandaşa sıcak yemek
Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Hatay İskenderun ve Malatya Doğanşehir'de binlerce vatandaşa sıcak yemek çıkaran ekibi ziyaret etti.
Yardımlar durmaksızın devam ediyor
Mardin Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi işbirliğiyle depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyası farklı alanlarda ve farklı il ve ilçelere yönelik kesintisiz devam ediyor. Savurlu vatandaşlar tarafından bağışlanan muhtelif yaşam malzemesi, soba ve yakacak odunlar deprem bölgesine gönderildi.
Ziya Polat
Kars Valisi
Tarihi su kaynağı yeniden canlandırılıyor
Mardin’in Savur ilçesine su taşımak için 100 yıl önce yapılan tarihi Ayn Deyr su kaynağını yeniden canlandırmak için çalışma başlatıldı.
"9. ilçemizi doğalgaza kavuşturuyoruz"
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Derik ilçesi için doğalgaz müjdesini verdi.
Kaymakamlık kupası şampiyonu
Mardin’in Savur ilçesi Kaymakamlık Kupası Voleybol Turnuvası coşkulu bir final maçı ile sona erdi.
Cafe Savur’a halaylı açılış
Mardin Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi'nin ortak projesi Cafe Savur'un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iştirakiyle Mardin'de gerçekleşen toplu açılış programında açılışı gerçekleşmişti. Açılış sonrası İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından Cafe Savur önünde açılış şenliği ve hayır ikramı programı düzenlendi.
Hop Geçidi estetik bir görünüm kazanıyor
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Hop Geçidinde yeşillendirme çalışmalarını yerinde inceleyerek dikim işini gerçekleştiren ekiple fidan dikti.
Mardin’de 1 milyon fidan dağıtımı başladı
Mardin Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Kapsamında Fidan Dağıtım Projesi’’ kapsamında birinci etap fidan dağıtımı başladı.
Kadınların hayır kermesine katıldı
Mardin Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, eşi Dilara Arslanhan Kaya öncülüğünde ihtiyaç sahibi çocuklara maddi destek sağlamak için düzenlenen hayır kermesinde birbirinden lezzetli ürünlerin tadına baktı.
İhtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı bu yıl da sürecek
Mardin Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımının bu yıl da devam edeceğini belirtti. Kaya, bu yıl 1200 aileye kömür yardımı yapılacağını söyledi.
Mardin'de silüeti bozan yapılar yıkılıyor
Mardin’in tarihe mal olmuş yapılarının ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalarda şu ana kadar 35 yapının içerisinde olduğu 132 bağımsız bölüm yıkıldı.
Savur yolları temiz bir görünüme kavuşacak
Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, alt yapı çalışmaları biten tarihi Çarşı Caddesinin üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Halkın yoğun kullandığı alanlara mesire alanı yapılacak
Köyleri ziyaret ederek çalışmaları inceleyen Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, halkın yoğun olarak kullandığı her yerde güzel çalışmalar ve mesire alanları yapılacağını söyledi.