Kömürçukuru’ndan Mehmetçiğe bağış;

Kömürçukuru’ndan Mehmetçiğe bağış

Hatay Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Mehmetçik için kendi aralarında 31 bin lira para toplayan Kömürçukuru köyü sakinlerini örnek davranışları nedeniyle tebrik etti....


BAĞIŞ MAKBUZUNU KAYMAKAMA VERDİLER

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Bozkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Ayvazoğlu ile birlikte Kömürçukuru Köyüne ziyarette bulundu.

Kömürçukuru halkının Türkiye geneli asayiş ve güvenliği canla başla koruyan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla örnek bir tavır sergiledi.

Kendi aralarında topladıkları 31 bin lirayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı hesabına yatıran köy halkı, bağış makbuzunu da Kaymakam Yılmaz’a teslim etti.

Kaymakam Yılmaz, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bu zamanda gösterilen örnek davranıştan dolayı mahalle halkına teşekkür etti.


PEKMEZ SAVURUP YAPIMINI İZLEDİ

Öte yandan Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, ilçeye bağlı kırsal mahallelerden olan Kömürçukuru mahallesi ziyaretinde, Muhtar Servet Kurt’un eşliğinde mahalle sakinlerinden Ahmet Kavukçu’nun hanesine misafir oldu. Kaymakam Yılmaz, kaynama aşamasındaki pekmezi savurup yapımını izledi. Yılmaz’a pekmez yapım zamanının vazgeçilmezi olan Ceviz ile Pekmez köpüğü ikram edildi.

Kaymakam Yılmaz, “İTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan müracaatın sonuçlanması üzerine 'Belen Kömürçukuru Pekmezi' Belen'imizin tescil alan ilk ve Hatay ilimizin ise 11’inci Coğrafi İşaret tescilli ürünüdür. Böylece adı, üretim yeri ve üretim metodu koruma altına alınmış oldu. Üreticilerimizi tebrik ediyorum, kazançlarında bereket diliyorum” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum