Arama
Arama Sonuçları
“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”
Görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Aktaş ve Bülent Turan da sergiyi gezerek şehidin emanetine destek oldu.
Kaymakamdan Beethoven’ın 9. Senfonisi
Bolu Kıbrıscık Kaymakamı Ahmet Berkay Deniz, orgla Beethoven’ın 9. Senfonisi’nden mini bir kesit sundu. Ankara’da Mülkiye Oda Orkestrası’nda piyano eğitimi alan ancak eğitimi yarım kalan Kaymakam Deniz’in sunduğu kesit, müzik alanındaki kabiliyetini de gösterdi.
Kars’ta Âşık Veysel Senfonisi’ne yoğun ilgi
Kars Belediyesi’nin kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikleri kapsamında Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya tarafından düzenlenen “Âşık Veysel Özel Senfonisi” yoğun ilgi gördü.
Ankara’da Urfa rüzgarı esti
Kültür ve sanat şehri Şanlıurfa’nın rüzgârı Ankara’da senfoni eşliğinde Urfa türküleri ile esti.
Nusaybin. Nasibeyn: Çift Nasipli yer…
Nusaybin, Nasibeyn: Çift Nasipli Yer: Beyaz güller diyarı, zengin diller senfonisi, ilim irfan kenti, dünyanın ilk üniversitesinin kenti, bünyeye güzellikten güzellik katan kent…
8-16 Ekim’de Sur sokaklarında şenlik var
Geçmişte adı terörle, şimdilerde ise festival ve şenliklerle anılan Diyarbakır Sur’da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ yarın başlıyor. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Festival hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı unutamayacakları anlar biriktirmek için Sur’a ve festivalimize bekliyoruz” dedi.
Kommagene Bienali’ne hayran kaldı: Dünya çapında bir organizasyon olmuş
Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, TV100 Televizyonu’nda Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programında Uluslararası Kommagene Bienali’ni övgüyle anlattı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata’yı tebrik eden Fuat Uğur, “Dünya çapında bir organizasyon yapmışlar” dedi.
Cendere Köprüsü'nde Senfoni Orkestrası ile Kâhtalı Mıçe coşturdu
Kommagene Bienali kapsamında düzenlenen ve Anadolu halk müziği ile klasik batı müziğinin sentezlendiği Kâhtalı Mıçe & İzmir Senfoni Orkestrası konseri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Ferhat BURAKGAZİ
Adana Vali Yardımcısı