“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”;

“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”

Görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Aktaş ve Bülent Turan da sergiyi gezerek şehidin emanetine destek oldu....

Resim

Muş’ta 2012 yılında görev sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis Hüseyin Gül’ün oğlu Talha Gül, 50 tane yağlı boya resminin yer aldığı sergisinin açılışını, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Fuaye alanında gerçekleştirdi.

Babası ve tüm polislerin anısına düzenlediği sergisinde doğa ve manzara temalı resimlerine yer veren Gül’ün eserleri yoğun ilgi gördü.

Resim

Bir buçuk senede çizdiği resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Gül’ün sergisinde ailesi, yakınları, emniyet personelleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 12 yaşında ilk sergi tecrübesini yaşayan Gül’ün eserleri bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Resim

Mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen ve genellikle doğa resimleri yapan Gül, “En sevdiğim resimler çiçek resimleri oluyor. Şu ana kadar 50 tane resim çizdim. Babamın ve bütün polisler adına sergi açmak istemiştim. Bu sergiyi de onlar için açtım. Babam çok iyi birisiymiş. O da resim çiziyormuş. Bu resimlerim hepsini babam için çizdim" dedi.

Resim

"ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDA OLMAK HEPİMİZİN BORCU"

Sergiyi gezen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, “Muş’ta 2012 yılında görev sırasında geçirdiği elim bir trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Hüseyin Gül’ün emaneti, kıymetli evladımız 12 yaşındaki Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini, şehit babası anısına düzenlediği ilk kişisel sergisinde sanatseverlerle buluşturdu. 54 tane yağlı boya resminin yer aldığı sergiyi gezmek heyecan ve mutluluk vericiydi. Gururlandık. Sergi, 28 Nisan'a kadar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası fuaye alanında devam edecektir. Ziyaret ederek destek olmanızı rica ediyorum” çağrısında bulundu.

Aktaş, “Bu vesile ile Şehidimiz Hüseyin Gül’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hatıralarını yaşatmak, ailelerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur” dedi.

Resim

DAHA NİCE SERGİLERE...

Sergiyi gezen Bakan Yardımcısı Bülent Turan da, “Şehit Polisimiz Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki yetenekli oğlu Talha Gül’ün ilk kişisel resim sergisine katıldık bugün. Kendisiyle sohbet ettik, resimleri hakkında bilgi aldık, hedeflerini ve hayallerini konuştuk. Daha nice sergilere, nice başarılara, nice gururlara inşallah” ifadelerini kullandı

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum