Arama
Arama Sonuçları
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Kaynayan keşkek kazanının başına geçti
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Kirençukuru köyünde düzenlenen Keşkek Şenliği'ne katıldı. Vali Özarslan, kaynayan keşkek kazanını karıştırmayı da ihmal etmedi.
Bu yılın ilk Caretta yuvasını koruma altına aldı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Çıralı'da, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi öncülüğünde, kamu kurumlarının da katkılarıyla ilk yuva etkinliğini gerçekleştirdi.
Çocuklarla yöresel oyun oynadı
"Bilecik'te Oynanan Geleneksel Oyunlar" programına katılan Vali Şefik Aygöl, çocuklarla Bilecik'e özgü köy göçtü, gelme top, aşıkcık ve mokacık oyunlarını oynadı.
Öğrencilerle halat çekme oyunu oynadı
Sivas Altınyayla Kaymakamı Batuhan Kalkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında öğrencilerle halat çekme oyunu oynadı.
“Toyumuzu coşkuyla kutladık”
Baharın müjdecisi olarak nitelendirilen 'Nevruz Bayramı', tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara Çankaya’da da çeşitli ekinliklerle kutlandı.
Nevruz Bayramı kutlu olsun!
Bolu Valisi Erkan Kılıç, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) Kültür Merkezinde düzenlenen açık hava programına katıldı.
"Nevruz bütün insanlığın bayramıdır"
Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü programlarına katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Dirilişin tabiattaki karşılığı Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır" dedi.
“Yeni hükümet konağı ilçeye hayırlı olsun”
Yumurtalık ilçesine giden Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Yumurtalık Kaymakamlığı ile Yumurtalık Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Depremzede çiftçilere 4,5 milyonluk destek
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.
Hamsi ile şenlenip, horon ile eğlendiler
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Damaroğlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, protokol üyeleri ve kurum müdürleri ile birlikte, Sinop Üniversitesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Hamsi Şenliği'nde gençler ile bir araya geldi. Etkinliğe katılan öğrencilere ekmek arası hamsi ikram eden Vali Özarslan, gençlerin horon ve halay eğlencelerine de eşlik etti.
Öğrenci evinde menemen yaptı
Hukuk fakültesi öğrencilerinin evine misafir olan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, öğrenci evinde menemen yaptı. Kurulan yer sofrasında öğrencilerle birlikte menemen yiyen Vali Aydoğdu, "Vallahi özlemişiz" dedi.
100 kadın üreticiye 5 bin tavuk
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, “Üreten Kadınlar İş Başında” projesi kapsamında 100 kadın üreticiye 5 bin tavuk dağıtımı gerçekleştirdi.
Yavru deniz kaplumbağalarının ilk adımlarına şahitlik etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli İlçesi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü sahilinde, yavru deniz kaplumbağalarının gece yarısı ay ışığında yumurtalarından çıkarak hayata ilk adımlarını atmalarına şahitlik etti.
Dünya Kahvaltı Günü
Van'da kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesinde yoğun bir katılımla yapıldı.
“Yumurta tavukçuluğu daha da gelişecek”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’ye ait tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisinde incelemelerde bulundu.
Çocuklar 23 Nisan’ı oyunlarla kutladı
Atatürk'ün Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü, Batman’da da kutlandı.
İsmail Hakkı Ertaş
Fethiye Kaymakamı
Arıcılara hibe ilaç desteği
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Bolaman Havzası Projesi kapsamında Kabataş ilçesindeki arıcılara %100 hibe destekli Varroa ilaç dağıtımı programına katıldı.
Yumurtanın başkentinde kadın gücü
Afyonkarahisar’ın dört bir yanını ziyaret etmeye, yatırımları, üretim ve ihracatıyla şehrin ekonomisine yön veren firmaları incelemeye devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu çerçevede Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerinde doğalgaz hizmete alım törenlerine katılarak ziyaret ve incelemelerde bulundu.
4 ikiz kardeş aynı birlikte askerlik yapıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, aynı birlikte vatani görevlerini yerine getiren 4 ikiz kardeşi ziyaret ederek askerlerle birlikte karavanadan yemek yedi.
Aşçılık öğrencileriyle pasta yaptı
Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde mutfak atölyesinde, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş ile birlikte gençlerin yaptıkları lezzetleri tadıp, heyecanlarına ortak oldu.
Cizre’de üreticilere 2 bin tavuk, 24 ton yem dağıtıldı
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, ilçeye bağlı Yeşilyurt köyünde “Köy aile düzeyi hijyen kontrolü serbest sistem yumurta tavukçuluğu projesi” 2. etap dağıtım törenine katıldı.
Vali Yiğitbaşı, 'kaymaklı yumurtalı sucuk' pişirdi
Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin ilk gününde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önlük giyerek kaymaklı yumurtalı sucuk pişirdi.
Minik carettalara bol şans diledi
Mardin Kızıltepe’den Antalya Kemer Kaymakamlığı’na atanan ve 29 Ağustos’ta yeni görevine başlayan Hüseyin Çam, Kemer/Çıralı sahilinde Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının ilk yumurtadan çıkıp yeni hayata koşmasına tanık oldu. Kaymakam Çam, minik Carettalara bol şans diledi.
'Kazın her şeyinden faydalanacağız'
Kaz ve kazdan elde edilen katma değerli ürünlerin üretimini yapan Şefaatli Karanlıkdere Üretim ve İşletme Kooperatifi, ORAN Kalkınma Ajansı'ndan 1 milyon 435 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı. Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında projenin imza töreni gerçekleştirildi. Vali Polat, "Kazın her şeyinden faydalanacağız" dedi.
Ovit şenliklerinde Şehit Eren Bülbül unutulmadı
Teröristlerin açtığı ateş sonucu 2017'de şehit olan Eren Bülbül, Ovit Yaylası'nda bu yıl 22'ncisi düzenlenen 'Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Festivali’nde unutulmadı.
Ayçiçeği üretiminde rekor artış
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, ilde faaliyet gösteren mantar ve yumurta tesisi ile ayçiçeği tarlalarında incelemede bulundu. Vali Şimşek, “Özellikle ayçiçeğindeki üretim son 3 yılda büyük artış gösterdi. Yıllık 6 bin dekar üretimden 130 bin dekara çıktı" dedi.
Güneşin altın yumurtası kuruyor!
Malatya'da güneşin altın yumurtası olarak adlandırılan kayısıda hasat sezonu son hızla devam ediyor. Darende Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu, kayısı bahçelerini ziyaret ederek bol ve bereketli hasat olmasını diledi.