Adana'nın lezzetleri bu festivalde;

Adana'nın lezzetleri bu festivalde

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen "7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" kapılarını açtı. Vali Yavuz Selim Köşger, 3 gün boyunca Adana kültürüne yakışır lezzetlerin bir arada sunulacağını belirtti....


ADANA LEZZETLERİNİ KONTROL ETTİ

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, protokol ve vatandaşların katıldığı ‘Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Konferanslar’ programıyla 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne start verildi.

Vali Köşger, Adana Müze Kompleksi Konferans Salonu'ndaki açılış töreninde, yoğun hazırlık sürecinin ardından kentin adına, şanına, geçmişine, tarihine, kültürüne yakışır şekilde festivale hızlı bir giriş yaptıklarını söyledi.

Adana'da "lezzet festivali" kapılarını açtı

TÜM LEZZETLER 3 GÜN BİR ARADA

Festivalde 3 gün boyunca çeşitli lezzetlerin bir arada sunulacağını aktaran Köşger, "Adana'nın en güzel özelliği, harika lezzetleri çıkaran insanların bunu güler yüzle insanlara sunmaları. Her gittiğimiz yerde insanlar bize işlerini en iyi şekilde yaptıklarını ifade ederek, o konuda da iddialarını sürdürerek ama çok mütevazı biçimde, güler yüzle, hoş bir şekilde yaptıkları işi sunuyorlar. Adana'yı belki de Adana kılan, Adana'nın lezzetlerini Adana lezzeti kılan bu." diye konuştu.

Adana'da "lezzet festivali" kapılarını açtı

GASTRONOMİ ŞEHRİ ADANA

Köşger, kentin özellikle Adana kebabında standardı sağladığını belirterek, "Adana'da bu standart yakalanmış, herkes bunu uyguluyor. Adana 'Gastronomi Şehri' olmayı çoktan hak etmiş bir şehir. Sadece bir müessese, dükkan, iş yeri, restoran, lokanta yapmıyor bu işi. Bütün Adana'da aynı standartta, tarifte, lezzette ve güler yüzlülükte sunum yapılıyor. O sebeple Adana'nın çoktan gelip geçmiş bu hakkını en iyi şekilde gerçekleştirmemiz ve bunu gerçekleştirmek için gayret göstermemiz lazım” diye konuştu.

Festival dolayısıyla Merkez Park'ta kebapçılar, tatlıcılar, sokak lezzetleri sokakları oluşturuldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum