Hemşireliği bıraktı, Vali oldu;

Hemşireliği bıraktı, Vali oldu

Cumhuriyet tarihinin 6’ncı, Yalova’nın 3’üncü kadın valisi olan Hülya Kaya (49), çalışma hayatına hemşire olarak başladı. İlk nöbet gününde 3 hastanın vefat etmesi hayatının dönüm noktası oldu....

Resim

2 KIZ ÇOCUĞU ANNESİ

Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanarak hem çalışıp hem okumaya devam eden Kaya’nın, hemşirelikteki ilk nöbet gününde 3 hastasının vefat etmesi hayatının kırılma noktası oldu.

Kucağında bebeğiyle girdiği kaymakamlık sınavlarını kazanan Kaya, mesleğe başladığı 1999 yılından bugüne kadar 7 ilçede kaymakamlık, 2 ilde vali yardımcılığı yaptı. Bir dönem ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olan ve 18 Ağustos’ta Yalova Valisi olarak görevine başlayan Hülya Kaya, 2 kız çocuğu annesi.

Yalova’da, eşi, bir kızı, anne ve babasıyla yaşamını sürdürüyor. Her sabah ailesi ile birlikte yaptığı kahvaltının ardından, eşi ile birlikte yürüyüş yapıp, bisiklet sürerek mesaisine başlayan Vali Hülya Kaya, alışılmışın aksine makam odasında vakit geçirmiyor.

Kaya, kısa süre önce geldiği Yalova’daki sorunları yerinde görüp çözebilmek için, kenti adeta adım adım geziyor. Kimi zaman sokakta vatandaşla sohbet eden, kimi zaman ise karşılaştığı gençlerin beklentilerini kafeteryalarda dinleyen Kaya’nın, mülki idarecilik kariyeri de, bambaşka bir meslek ve yaşadığı acı tecrübeye dayanıyor.


KUCAĞINDA BEBEĞİYLE KAYMAKAMLIK SINAVINA GİRDİ

1996 yılında eşi Cemil Kaya ile evlenen ve 1997 yılında ilk kızı Aybala Gökçen’i dünyaya getiren Vali Kaya, kaymakamlık sınavına ise henüz bebek olan kızı kucağında girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde, 4,5 yıl daire başkanlığı yapan Vali Kaya, İstanbul Vali Yardımcılığı görevine getirilmesiyle, kadın olmasının da verdiği avantajla, vatandaşla daha rahat diyalog kurdu. İlk defa İstanbul'a kadın vali yardımcısı olarak atanan Kaya, “Çok olumlu karşılandı. Çünkü düşünün, eşinin şiddetine maruz kalan bir kadın geldiğinde karşısında kadın bir vali yardımcısı var. Ona anlatabiliyor derdini. Ya da çocuğuyla ilgili bir sıkıntısı var. Belki cinsel istismara maruz kalmış. Onu çok daha rahat bir şekilde bize anlatabiliyor. Dolayısıyla şunu hep ben duydum kadınlardan, ‘İyi ki varsınız. İyi ki bir kadın var burada’” ifadelerini kullandı.


YALOVA EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Yalova Valiliği görevine getirildiğinde heyecanlanan Kaya, “Benim ilk valiliğim, farklı bir tecrübe. İnşallah daha güzel olur. Burada güzel hizmetler yapabiliriz. Umudumuz o. Çünkü Yalova en iyisini hak ediyor” dedi.

Makam odasından çok sokakta, halkla içi içe vakit geçirmesinin sorunların çözümü noktasında kilit rol oynadığını kaydeden Vali Kaya, şunları söyledi: “Aslında sokaktan öğreniyorsunuz çoğu şeyi. Vatandaşın günlük hayatında karşılaştığı sorunlar nelerdir, aslında orada o gün yüzüne çıkıyor. Onu sonra dönüp biz kendi ekibimizle, teknik ekibimizle, bunu nasıl çözebilirizin üzerinde kafa yormaya başlıyoruz. Makam odasına oturduğunuzda o sorun tarafını görmediğinizde, çözüm de gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: NTV

Kaynak: NTV

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum