Son 120 günde 309 terörist etkisiz;

Son 120 günde 309 terörist etkisiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki medya temsilcileriyle Beşiktaş Four Seasons Otel'de bir araya geldiği programda terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve asayiş olmak üzere yapılan operasyonlar ile ilgili bilgiler verdi....


Ali Yerlikaya, son 120 günde kırsalda ve şehirde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda toplam 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "38'i ölü, 208'i sağ, 4'ü yaralı ele geçirildi. 59'u ise teslim oldu. Bin 810 şüpheli gözaltına alınırken, 433'ü tutuklandı, 336'sı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyonları ülkenin dört bir yanında aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Yerlikaya, şafak vaktinde de gün batımında da suç ve suçlularla mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

38 ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Yerlikaya, konuşmasında ayrıca son 120 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındığını, gözaltına alınan şüphelilerden 702'si tutuklandığını, 594'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini dile getirdi. Bakan Yerlikaya, “Bu kapsamda 7'si ulusal 31'i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi" dedi.

Bakan Yerlikaya: Bu savaşın bir an önce durmasını istiyoruz

"MOBİL GÖÇ ARAÇLARIN SAYISINI 55'E ÇIKARACAĞIZ"

Yerlikaya, yeni başladıkları mobil göç uygulamasındaki araçların sayısını kasımda 55'e çıkaracaklarını söyledi. Kararlı çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını vurgulayan Yerlikaya, "Bu kararlı çalışmalarla düzensiz göçmenler artık, burası çok önemli, yeni göç rotası arayışında. Hem uluslararası medyaya yansıyan hem istihbari bilgilerde göçe kaynak olan ülkelerde şu konuşmalar geçiyor, organizatörlerin kendi aralarında. Türkiye için diyor 'Sahaya çok sıkı basılıyor, sakın gitmeyin.' Göçmen adaylarının konuşmaları da bize arz ediliyor. Diyor ki 'Ben bu parayı Türkiye rotasına vermem. Beni başka yerden götür.' 120 günde bu noktaya gelindi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum