“Afete Hazır Ol, Hayata Tutun”;

“Afete Hazır Ol, Hayata Tutun”

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla tüm okullarda eş zamanlı olarak yapılan Deprem Tatbikatı kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tatbikata katıldı. Öğrencilerle birlikte sıraların arasına girerek ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatı yapan Vali Özkan, “Depremi her zaman aklımızda tutmalıyız” dedi....

Resim

BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR, GÜVENLİ YARINLAR

Yozgat'ta 13 Ekim Dünya Afet Riskinin Azaltılması Günü kapsamında okullarda deprem tatbikatı yapıldı.

Yozgat İmam Hatip Lisesi'ndeki tatbikatta, siren sesiyle sınıflarda öğrenciler ve öğretmenler çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerini korumaya çalıştı, daha sonra okul boşaltıldı.

Tatbikata katılan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 6 Şubat'ta 11 ili etkileyen deprem felaketi yaşandığını hatırlatarak, depremlerde nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yapılmasının önemine işaret etti.

Resim

ÖĞRENCİLERLE SIRALARIN ARASINA ÇÖKTÜ

İl genelindeki tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin çök-kapan-tutun tatbikatı yaptığını belirten Vali Özkan, "Bir deprem anında öğrencilerimiz açısından farkındalık oluşturmak, kendileri öğrenirken aynı zamanda da onların vasıtasıyla ailelere de ulaşmak gayesi içeriyor. Çocuklarımız gerçekten devam eden sürekli bu tatbikatlar neticesinde son derece sakin şekilde sirenle birlikte çöktüler, kapandılar, tutundular ve okulu tahliye ettiler. Bu tip tatbikatlarımız devam edecek" dedi.

Öğrencilerle de sohbet eden Özkan, Anadolunun bir deprem coğrafyası olduğunu belirterek, “Depremi her zaman aklımızda tutmalıyız” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum