“Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım”;

“Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım”

Öğrencilerle birlikte deprem tatbikatına katılan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım. Onlarla çöktüm, kapandım, tutundum, deprem geçince onlarla birlikte tahliye oldum. Depremleri önleyemeyiz ama zararlı etkilerini bu şekilde azaltabiliriz” dedi....


TÜM OKULLARDA EŞZAMALI TATBİKAT

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Bingöl genelindeki tüm okullarda saat 14:30’da eşzamanlı “Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da, bu kapsamda Merkez Vali Kurtuluş Şişmantürk Ortaokulunda yapılan tatbikata katıldı.

Tatbikat sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Usta, “Deprem Türkiye’nin bir gerçeği ve Bingöl de depreme en açık illerden bir tanesi. Dolayısıyla bizim depremlere hazırlıklı olmamız lazım” dedi.


DEPREMLERİ ÖNLEYEMEYİZ AMA…

Vali Usta, “Bingöl’de yaşayan tüm vatandaşlarımızla beraber depremin etkilerini en aza indirebilmek için hazırlık safhasını tamamlamamız lazım. Bu anlamda Bingöl’de deprem hazırlıklarına çok önem veriyoruz. Bugün Bingöl’deki yaklaşık 400 okulumuzda aynı anda çök, tutun, kapan ve tahliye eğitimleri yapıldı. İnşallah çocuklarımız aldıkları bu eğitimleri büyüklerine de aktararak depreme hazırlık konusundaki hazırlıklarımıza katkıda bulunurlar. Depremleri önleyemeyiz ama zararlı etkilerini bu şekilde azaltabiliriz” diye konuştu.


“YOKSA SİZİ BANA ŞİKAYET EDECEKLER!”

Sosyal medya hesabından tatbikat sonrası paylaşımda bulunan Vali Usta, “13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında ilimiz genelindeki tüm okullarda eşzamanlı yapılan tahliye tatbikatına ben de Vali Kurtuluş Şişmantürk Ortaokulu’nda katıldım. Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım. Onlarla çöktüm, kapandım, tutundum, deprem geçince onlarla birlikte tahliye oldum. Sevgili anneler, babalar büyükler. Çocuklarımızla sizlere mesaj gönderdim. Afete hazırlık anlamında onların dediklerini lütfen tutun. Yoksa sizi bana şikayet edecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum