Bingöl'de üreticilere 7 milyonluk tohum desteği;

Bingöl'de üreticilere 7 milyonluk tohum desteği

Bingöl'de 400 çiftçiye yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "18 bin dekarda kullanılmak üzere yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtımına başladık. Projenin büyüklüğü 7 milyon lira" dedi....


Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından  çiftçilere yönelik destekler devam ediyor. Bu kapsamda, kent genelindeki 400 çiftçiye yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtımı yapıldı.

BOL VE BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLEDİ

Müdürlük bahçesinde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Bingöl'de haftaya hayırlı bir işle başladık. Geçen yıl çiftçilerimize yüzde 50 hibeli 500 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtmış ve dekar başına verim yüzde 60 artışla 250 kilodan 400 kiloya ulaşmıştı. Bugün de Tarım ve Orman İl Müdürümüz ve ekibiyle birlikte 400 çiftçimize 18 bin dekarda kullanılmak üzere bu kez yüzde 75 hibeli sertifikalı buğday tohumu dağıtımına başladık. Projenin büyüklüğü 7 milyon liradır. Çiftçimiz sadece yüzde 25'e karşılık gelen 1 milyon 250 bin lira ödeyecek. Gerisini Tarım ve Orman Bakanlığı karşılayacak. Sevgili çiftçi kardeşim hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli kazanç diliyorum" dedi.

TOHUMU KONTROL ETTİ

Dağıtım törenine katılan çiftçi Fatma Hanım ile Vali Usta arasında eğlenceli de bir diyalog yaşandı. Dağıtılan yeni tohumları kontrol eden Fatma Hanım, "Geçen yıl dağıtılan tohumlar çok kaliteliydi, aynı kalitede mi ona baktım" dedi.



'KADININ OLDUĞU YERDE BOLLUK OLUR'

Bunun üzerine Vali Usta, "Tohumların geçen yıl dağıtılanlarla aynı kalitede olduğunu görünce sevindi. Geçen yıl kullanmış çok memnun. Kadının olduğu yerde bolluk ve bereket olur. Fatoş Bacım gibi kadınlarımızı sadece çiftçilikte değil Bingöl’de her alanda, hayatın içinde daha fazla görmek istediğimi de belirteyim" diye konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum