Arama
Arama Sonuçları
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
Bayburt'un kurtuluşunun 106. yılı kutlandı
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kaymakam cevizli sucuk yaptı
Gaziantep'in Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, Hacar Han Yöresel Cevizli Sucuk İmalathanesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Uçar, kaynar kazanların başına geçerek, şıra karıştırdı, ardından da cevizli sucuk yaptı.
Kömürçukuru’ndan Mehmetçiğe bağış
Hatay Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Mehmetçik için kendi aralarında 31 bin lira para toplayan Kömürçukuru köyü sakinlerini örnek davranışları nedeniyle tebrik etti.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
"Müthiş bir heyecan"
Aksaray’da düzenlenen 2. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali’nde bağ bozumuna katılan ve pekmezin yapılış aşamalarına ilk kez şahit olan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Müthiş heyecan” dedi.
Selçuklu mimarili köy camisi dualarla ibadete açıldı
Bayburt'un merkezine bağlı Söğütlü Köyü'nde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan Söğütlü Köyü Camii, dualarla ibadete açıldı.
Bayburt, ‘özel’ bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları’na Bayburt ev sahipliği yapıyor.
Dede Korkut Türbesi'ne bisikletle gitti
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Dede Korkut Bisiklet Festivali kapsamında yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta Masat köyündeki Dede Korkut'un türbesini ziyaret etmek üzere pedal çevirdi.
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Mardin’de Uluslararası Bulgur Festivali
Mardin’de bu sene ilki düzenlenen "Uluslararası Bulgur Festivali’ çeşitli etkinliklerle başladı.
Üzümleri çiğneyip kaynatarak pekmez yaptı
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, traktörle üzüm dökümü yapan, ardından üzümleri ayaklarıyla çiğneyerek ezdi. Pekmez kaynatan Kaymakam Acar, üzümden elde edilen ‘kesme’ yapımına katıldı.
Köyü boşaltanlar geri dönecek
Antalya Valiliğinde ‘Akseki Yerel Ürünler Turizmle Buluşuyor Projesi’ imza töreni gerçekleştirildi. Vali Ersin Yazıcı, “Son yıllarda köylerimiz hızla boşalmaya başladı artık tarım bırakılıyor. Bu durumu tam tersine çevirmek için çalışmalar yapıyoruz. Akseki bu proje ile Türkiye’ye çok güzel bir örnek oluşturacak” dedi.
Köydeki anaokulunda 16 öğrenci okuyacak
Karaman Başyayla Kaymakamı Seda Gür, Üzümlü Köyü’nde 16 öğrenciye eğitim hizmeti sağlayacak anaokulunun açılışına katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Gür, anaokulunun öğrencilere ve köy halkına hayırlı olmasını diledi.
Vali Su, işçilerle fıstık hasadı yaptı
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, Sur ilçesi Karabaş mahallesinde gerçekleştirilen fıstık hasadı bahçe günü etkinliğine katıldı.
Vali Şıldak, üzüm bağında hasada katıldı
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Savaştepe ilçesinin Kalemköy Mahallesinde hasat için üzüm bağlarına girdi.
Yarım asırlık Ürgüp Bağ Bozumu Festivali başladı
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl 50.'si düzenlenen Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in katılımı ile start aldı.
Ahır olarak kullanılan köy okulu yaşam merkezi oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan okulların vatandaşın hizmetine sunulması için başlatılan "Köy Yaşam Merkezi" projesi kapsamında daha önce ahır olarak kullanılan okulu, tadilat yaparak bir yaşam merkezi haline getirildi. Adana Yüreğir Kaymakamı Mehmet Özel yeni yaşam merkezini ziyaret ederek, okulun ahırdan kurtarılıp yaşam merkezi haline getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
914. Aybastı Perşembe Yayla Festivali
Ordu Valisi Tuncay Sonel, bu yıl 914’üncüsü düzenlenen Uluslararası Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'ne katılarak, Aybastılıların güreş ve şenlik heyecanına ortak oldu.
Dut topladı, pekmez yaptı, vatandaşlarla çay içti
Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Kelkit Vadisi ilçelerinden Akıncılar ve Koyulhisar’ı ziyaret etti. Dut toplayan vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet eden Vali, çam ormanlarıyla kuşatılmış eşsiz bir güzellik olan Eğriçimen Yaylası’na hayran kaldı.
Çiftçiler şıra makinesi ile üzümleri kayıpsız sıkacak
Üreticilere üzüm sıkma makinesi dağıtan Mardin Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, “Üzümün suyunu sıkma aşamasında teknolojik eksiklikten kaynaklı kaybın çok olduğunu gördük. Makineleri verdiğimiz çiftçilerimiz artık iş gücünden kazanacak ve ürün kaybından kurtulacak” dedi.
Aksaray Valisi köy pazarında
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ortaköy Kızılkaya köyünde kurulan pazar yerini ziyaret etti. Esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Aydoğdu, pazarda alışveriş de yaptı.
Tekirdağ'da Altın Makas Bağ Budama yarışması
Tekirdağ’da ilk defa düzenlenen “Altın Makas Bağ Budama” yarışmasında 30 üretici dereceye girmek için yarıştı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada Tekirdağ için bağcılığın önemini vurguladı.