Geleneksel yöntemle buğday ekti;

Geleneksel yöntemle buğday ekti

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, Baykan Kaymakamı Emin Bağlı ile birlikte Veysel Karani Beldesinde geleneksel buğday ekimi gerçekleştiren çiftçilerle bir araya geldi....

Resim

ÖNCE DUA, SONRA EKİM

Vali Kızılkaya, tarlada buğday ekimi yapan çiftçileri ziyaret ederek, sohbet etti. Vali Kızılkaya, çiftçilere hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

Yapılan duanın ardından Vali Kızılkaya ve Milletvekili Mervan Gül, çiftçilerle birlikte buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

Resim

BEREKETLİ BİR SEZON DİLEDİ

Çiftçilerin sıcak ve samimi karşılamalarına teşekkür eden Vali Kızılkaya, “Buğday ekimi geleneğini sürdüren değerli çiftçilerimizle bir araya gelerek, bu yıl da buğday tohumlarını toprakla buluşturduk. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli ve bol kazançlar diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Resim

1923 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Öte yandan Türkiye yüzyılına nefes olmak için, Vali Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, il protokol üyeleri, kurumlar ve öğrenciler ile birlikte Fidan Dikim Seferberliğine katıldı. Bugüne özel 1923 fidan toprakla buluşturulurken, yıl sonu itibariyle Veysel Karani’de 200 dönüm alanda 100 bin fidan dikilecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum