Öğrencilerle birlikte çöp topladı;

Öğrencilerle birlikte çöp topladı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Merzan Mahallesi Okullar Bölgesine giderek öğrenci ve öğretmenler ile birlikte çöp toplama etkinliğine katıldı....


Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Merzan Mahallesi Okullar Bölgesine giderek Hakkari’deki öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Hakkari Belediyesi öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Hakkari Merkez’de bulunan çeşitli mahallelerde eş zamanlı olarak düzenlenen çevre temizliği bilincinin geliştirilmesi amacıyla yapılan çöp toplama etkinliğine katıldı.


“TEMİZ BİR HAKKARİ İÇİN ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM’’

 “Öncelikle bize düşen görev, çevremizi kirletmemek” diyen Vali Ali Çelik, “Kirlettikten sonra temizlemek, gerçekten ciddi bir çaba, ciddi bir emek, masraf ve zaman kaybı. Dolayısıyla biz, öncelikle çocuklarımız başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinde, çevremizi temiz tutma anlamındaki bilinci güçlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, “Toplumsal refah, yaşam kalitesi, halk ve çevre sağlığı ile birebir ilişkili olan genel temizlik ve atık yönetimi konularında, vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılık, Belediyemizce yürütülen çalışmaların tamamlayıcısı olacaktır. Geleceğimizi şekillendiren doğadır. Hakkari’mizin de çok güzel doğası var, ki bunu kaybetmek, bize hakikaten acı verir. Şehrimizi, daha güzel daha verimli bir hale getirebilmek, çevre duyarlılığını artırmakla mümkündür. Temiz çevre, temiz toplum, temiz şehir demek. Temiz çevre, temiz gıda, temiz su, temiz hava demek. Bu doğrultuda, tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Unutmayalım kentimizi ancak birlikte temiz tutabiliriz” dedi. Vali Çelik çöp toplama etkinliği akabinde öğrenciler ile birlikte ‘Temiz bir Hakkari için çevremizi temiz tutalım’’ dedi.


Okullar bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Çelik, öğrencilerin daha rahat ve güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için kaldırım ve hız kesici kasis çalışması yapılarak yol kenarlarına küçük çöp kovaları konulmasını yönünde yetkililere talimat verdi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum