“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”;

“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”

Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi....

 Resim

Uyarıların ardından teyakkuz halinde olduklarını belirten Vali Dallı, hali hazırda telefon ve internet sıkıntısı olan köy mahalle sayısının 20, elektrik kesintisi olan köy sayısının 8 olduğunu belirtti.

"Ülkemizin büyük kısmını etkisi altına alan fırtına ve rüzgar, ilimizde 25.11.2023 Cumartesi ve 26.11.2023 pazar günü etkili olmuştur. Turuncu kod uyarısı yapılan ilimizde özelikle sahil kesimlerinde kuvvetli firtina (70-90 km/saat) ve yer yer tam firtına (100 km/saat ve üzeri) hadisesi yaşanmiştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan 127 no'lu uyari gereği Valiliğimiz koordinesinde tüm TAMP Afet Çalışma grupları 24 saat esaslı olarak teyakkuz durumuna geçirilmiştir.26.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatidan esen kuvvetli rüzgar vefırtına özellikle sahil ilçelerimizde etkili olmuştur. Fırtına sonucu herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."

Resim

"ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAKTIR"

"112 Acil Cağrı Merkezinden 26.11.2023 günü Merkezde ismail Bey mahallesinde 1, Cide ilçesi Koçlar, Köyünde 1, Çatalzeytin ilçesi Kizılcakaya köyünde 2 olmak üzere toplam 4 çatı uçması ihbarı alınmıştır. İlgili köylerde hasar ve zarar tespit çalışması 27.11.2023 günü yaptırılacaktır.

Kar yağışı, heyelan, fırtına, ağaç devrilmesi vb. nedenlerle kapalı köy yolumuz ve kara yolumuz bulunmamaktadır Lokal olarak zaman zaman etkili olan yağışlardan dolayı herhangi bir sel, su baskını ve taşkın hadisesi yaşanmamıştır."

Resim

"ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK"

"Fırtınanın etkisiyle sabah saatlerinde toplam 230 köyde elektrik kesintisi yaşanmış olup, çalışmalar sonucunda bu arızalar giderilmiştir. Saat 21:00 itibariyle Daday ilçesine bağlı 3 köyde, Taşköprü ilçesinde 5 köyde enerji kesintisi bulunmaktadır. Arızaların giderilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. İl Genelinde telefon ve internet kesintisi olan köy ve mahalle sayımız 20'dir. Arızaların giderilmesi için çalışması sürdürülmektedir. Meteoroloji İl Müdürlüğünce yapılan 129 no'lu uyarı gereği söz konusu fırtına ve rüzgarın ilimiz kıyı kesimlerinde 27.11.2023 günü de etkisini sürdüreceği değerlendirilmektedir."

Kaynak: Açıksöz Gazetesi

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum