Valiye sürpriz;

Valiye sürpriz

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sürpriz bağlantıyla Rize’nin Hemşin İlçesinde yaşayan İlkokul öğretmeni Salih Okan ile görüştü. Duygusal anlar yaşanan görüşmede Vali Pehlivan, öğretmenine saygılarını sundu, Öğretmenler Günü’nü kutladı....


“ÇOK ANLAMLI BİR SÜPRİZ OLDU”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen kutlama programına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın başında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı sürpriz ile Vali Pehlivan, Rize’nin Hemşin İlçesinde İlkokul öğretmeninliğini yapmış olan Salih Okan ile canlı bağlantı yoluyla görüşerek Öğretmenler Gününü kutladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Biraz önce arkadaşlarımız güzel bir sürpriz yaptı. İlkokul öğretmenimin programımıza canlı bağlantı yolu ile katılacağını bilmiyordum, benim için çok anlamlı bir sürpriz oldu” dedi.


"ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM"

Vali Pehlivan, “Dün akşam kendisini aradım, Öğretmenler Gününü kutladım ve bu programa katılacağını bilmeden, programda siz değerli öğretmenlerimize bir mesajının olup olmadığını sordum. Kendisi de 40 yılı aşkın süre Öğretmenlik mesleğinde; Öğretmenleri de yetiştirenin gene öğretmenler olduğunu, bununla birlikte anne ve babaların da birer öğretmen olduğunu; yaparak, uygulayarak, yaşayarak ve yaşatarak öğretmenin, öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu da ifade etmemi istedi. İlkokulda öğretmenlerimiz, 80’li yılların ortalarında küçük bir kazada, o zamanın şartlarında, ellerinden gelenin en iyisini yapmanın; o günün şartlarında en iyi şekilde eğitim verebilmenin gayreti içerisinde oldular Dünyaya gelip gözümüzü açtığımızda ilk önce annemizi, babamızı gördük ve ailemizi tanıdık. Okula başladığımızda ise öğretmenimizi tanıdık. Başlangıçta utangaçlık, çekingenlik içerisinde iken öğretmenlerimiz bizi adeta keşfettiler.  Duygu ve düşünceleri açığa vurma ve onu çağın gerektirdiği yeni bilgilerle çoğaltma ve donatma konusunda bize rehberlik ettiler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum