MİT’ten MOSSAD’a sert uyarı;

MİT’ten MOSSAD’a sert uyarı

İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi....

 

"MİT ESKİ MİT DEĞİL"

MİT’ten MOSSAD’a yapılan sert uyarıyı TV24’te değerlendiren Miahaber Hukuk Danışmanı ve Star Gazetesi Yazarı Av. Cüneyd Altıparmak, “Bu istihbarat hizmetleri ve devlet güvenliği boyutunu da aşan, uluslararası İsrail’in ürettiği bu paradigmanın ileride ciddi bir sarmala sebebiyet verebileceğini gösteriyor” dedi.

"Blinken’ın yaptığı ve söylediği ile başka bakanın dediği arasındaki farkın, aslında belirli çevrelere gönderilmiş mesaj olduğunu düşünüyorum" diyen Altıparmak, “Türkiye’de çok görülmeyen ve çok idrak edilmeyen bir durum daha var. Bu da güvenlik bürokrasisinde yeknesaklık olmasıdır. Terörle mücadele ve istihbarata karşı koymada, polis, jandarmanın ortak hareket ettiği ve operasyonunu MİT’in yönettiği bir yaklaşım var” dedi.

Konunun mevzuat boyutunu da anlatan Altıparmak, “MİT eski MİT değil. 15 Temmuz’dan sonra ciddi bir temizlenme yaşandı” ifadesini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum