Arama
Arama Sonuçları
İsrailli Bakan Katz'ın skandal paylaşımına mülki idare amirlerden sert tepki:
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımda bulundu. Paylaşıma Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Mülki idare amirleri, sosyal medya hesaplarından bu skandal paylaşıma tepki gösterdi.
"Dünya ülkeleri İsrail'e tepki göstermeli"
"Filistin Günleri" programına katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Filistin halkının yaşadığı katliama dair tüm dünya ülkelerinin İsrail'e tepki göstermesi gerekiyor" dedi.
"Mardin dünyaya çok güzel örnek oluyor"
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte yaşayan Süryanilerin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Kırklar Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayine katılan Vali Akkoyun, "Hoşgörünün, kardeşliğin en güzel örneği olan Mardin, dünyaya çok güzel örnek oluyor" dedi.
“Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşe katıldı.
Artuklu’da kardeşlik iftarı
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Artuklu ilçesinde düzenlenen "Kardeşlik İftarı"na Mardin’in tüm renklerini yansıtacak şekilde Müslüman, Süryani ve Ezidi vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Vali Yavuz: Rehineler sağ salim kurtarıldı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, rehine krizinin sona ermesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Yavuz, "Operasyonumuzda herhangi bir çatışmaya girişilmedi. Arkadaşlarımız anlık hareketle içeri girip etkisiz hale getirdi. Rehineler sağ salim kurtarıldı. Geniş çaplı soruşturma başlatıldı" dedi.
‘Yüreğimdesin Filistin’
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Akdeniz Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Kent Konseyi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanlığı iş birliği ve koordinasyonunda düzenlenen “Yüreğimdesin Filistin” konulu liselerarası düzenlenen resim ve şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.
Öğrencilere kaymakamlığı anlattı
Kariyer Günleri düzenleyen Anadolu lisesi öğrencilerine kaymakamlık mesleği hakkında bilgi veren Van Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem, öğrencilere fedakarlık olmadan başarının olamayacağını anlattı.
Filistin için 800 bin TL toplandı
Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde Filistin’e destek amacıyla kurulan Gazze’ye Yardım Çarşısı'na destek çığ gibi büyüdü ve 800 bin TL gelir elde edildi. Vali Mustafa Çiftçi, hayır çarşısına katkı sunanlara teşekkür etti.
MİT’ten MOSSAD’a sert uyarı
İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi.
Gönüller Filistinlilerle
İlçe Müftülüğünün Filistin’e destek için düzenlediği kermesin açılışına katılan Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Filistin ve Gazze’de yapılan katliamı şiddetle kınadı.
Nusaybin'de tüm personel Troy Kart sistemine geçiyor
İsrail mallarına boykotu sürdüren Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, yeni bir adım atarak kaymakamlık ve belediyenin tüm personelini yerli ve milli ödeme sistemi Troy Kart’a geçirdi.
Dünya kupasını Valiye getirdi
Portekiz’de düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda rakiplerini mağlup ederek Dünya Şampiyonu olan Erivan Barut, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nu makamında ziyaret ederek, kupayı getirdi.
Valilikten Gazze için ‘hayır çarşısı’
Erzurum Valiliği tarafından, MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde, Filistin’e destek için “Hayır Çarşısı” açıldı.
Dünya şampiyonu olan Tuncelili Erivan'ı tebrik etti
Tunceli'de faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, Portekiz'de düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda İsrailli rakibini yenerek dünya şampiyon oldu. Başarılı sporcuyla telefonda görüşen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Seninle gurur duyuyoruz" dedi.
“Filistin hür olacak mazlumların şerefiyle şanıyla”
Merkez Valisi şair Mahmut Çuhadar, İsrail’in Filistin ve Gazze’ye yönelik katliamıyla ilgili duygularını ‘Dua’ isimli son şiirine döktü. Vali Çuhadar, “Son bulacak zulmün artık ey! Kanlı zebani / Filistin hür olacak mazlumların şerefiyle şanıyla” dedi.
"Bir millet yok edilmek isteniyor"
Kütahya'da 34 sanatçı, 41 eserle Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek için çağrılı afiş sergisi düzenledi. Serginin açılışında konuşan Vali Musa Işın, "Bir millet yok edilmek isteniyor" dedi.
“Oku! bu 100 yıl, senin…”
Batman Valiliği ve Batman Belediyesinin işbirliğiyle bu yıl “OKU! Bu 100 Yıl, Senin…” temasıyla düzenlenen Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı.
“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”
Bu yıl 7.’si düzenlenen ve pazar akşamına kadar açık kalacak ‘Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Serhat diyarının yöresel lezzetleri, turizmi, tarihi ve kültürel değerleri bir arada ziyaretçilerini bekliyor.
Ankara’da Kars, Ardahan Iğdır rüzgarı esiyor
Bu yıl “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” teması ile gerçekleştirilen Geleneksel Kars Ardahan Iğdır (KAI) Tanıtım Günleri Ankara Keçiören Kalaba meydanında başladı.
Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı
Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da İsrail’in saldırıları ile şehit olan Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Vali Masatlı, İskenderun Kaymakamı Demiryürek ve vali yardımcıları vatandaşlarla birlikte saf tuttu.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
Yerli ve milli pasaportun üretimi başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şubat ayında verdiği talimatla çalışmalarına başlanan yerli ve milli pasaportlar üretime başlanıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, yerli ve milli pasaportların 25 Ağustos'ta üretimine başlanacağını açıkladı. Aygöl, yeni pasaportların holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özelliklerle dünyanın en güvenli pasaportu olacağını söyledi.
Mehmet Sadık TUNÇ
İzmir Vali Yardımcısı
Mehmet Türk
Zonguldak Vali Yardımcısı