Sezon açılışını gerçekleştirdi;

Sezon açılışını gerçekleştirdi

Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’nin incisi ‘Mergabütan Kayak Merkezi’nin sezon açılışını gerçekleştirdi....

Resim

Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik beraberindeki heyet ile birlikte, kış spor tutkunları ve doğa severler için popüler bir destinasyon haline gelen ve Hakkari merkeze 12 km uzaklıkta bulunan Mergabütan Kayak Merkezinin 2023-2024 sezon açılışını gerçekleştirdi.

Toplam uzunluğu 10 km olan 5 farklı pisti bulunan Mergabütan Kayak Merkezimizin sezon açılışı vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü.

Profesyonel kayakçıların teleski pistinden Türk Bayrağı ve sis bombaları ile iniş gösterisiyle başlayan programda Vali Çelik, “Hakkari’deki her evden en az 1 kişinin kayak sporunu biliyor olması, bu tesisin bizlere sağladığı en büyük avantaj. Diğer avantajlarından biri de 2022-2023 sezonu itibariyle Milli Eğitimde öğrenim gören yaklaşık 10 bin gencimiz ile Gençlik Spordaki 6 bin gencimize bu pist sayesinde ücretsiz kurs imkanı sağlanmıştır” dedi.

Resim

Vali Çelik, “Kayak merkezimiz geçen yıl itibariyle yaklaşık 150 bin yerli yabancı vatandaşımıza hizmet verdi. Bu yılda aynı hedefi hatta fazlasını arzuluyoruz. Hem Kayak sporunun gelişmesi hem de Hakkarimiz için kayak merkezimiz çok değerli ve kıymetli. İnşallah hep birlikte sizlerin ve bizlerin gayreti ile bu alanı gerekli alt yapı yatırımlarını yaparak daha da geliştirip ileriye götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, “Bugün 12:32 itibariyle Mergabütan Kayak Merkezimiz, kayak sporu ile ilgilenen bütün vatandaşlarımızın ve Tüm Türkiye’deki misafirlerimizin hizmetine açılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun ‘’ dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum